געגועים לשבלולים

בוקר. ריח של גשם ממלא את האוויר.

עוברים ליד הדשא מתחת לבית והילד שואל "אמא, מה זה, ירד גשם??"

ושנייה אחר כך מתעשת ואומר כיודע: "אה, מה פתאום גשם, אין שבלולים!"

אצלנו כשיש גשם, מייד מגיעים חלזונות השדה (המכונים בפיו "חיליקים" או פשוט שבלולים), ואם אין שבלולים, זאת אומרת שלא ירד גשם (וגם המדרכה שליד הדשא רטובה רק מצד אחד, הצד של הממטרות שהשקו אותו לפנות בוקר. הגיוני, ילד, הגיוני).

אז במטבח שלנו השבלולים באים לפני הגשם – הנה הם באו ממש עכשיו – ריחניים, קוטג'יים ועם מבחר מילויים.

הרעיון מהבלוג של שירלי נמש, אני שיניתי מעט את המתכון כדי שלא יצא מתוק ושיניתי את המילוי. אפשר מילוי מתוק, מלוח, חריף, מה שבא לכם. אני בחרתי במילוי פסטו. הבצק נפלא, נוח לעבודה ועם ריח כזה טוב…

שבלולי בצק קוטג' עם פסטו וגבינה

בצק:

  • 1 קופסא קוטג' (אני שמתי 5%, אפשר יותר או פחות)
  • 1/3  עד 1/2 כוס יוגורט או רוויון או שמנת חמוצה (שמתי יוגורט 0%)
  • 2 כפות סוכר
  • 50 גר' חמאה מומסת
  • 2 כוסות קמח רגיל
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1/4 כפית סודה לשתיה
  • 1/2 כפית מלח

למילוי:

  • ממרח פסטו (במקרה הכינותי מראש, אפשר גם לקנות אחד טוב).
  • חבילת גבינת טוב טעם 3% (אפשר גם גבינה מלוחה / בולגרית ואז לא צריך מלח, אפשר גבנ"צ או פרמזן)
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי
  • אפשרי – צנוברים

אופן ההכנה:

  1. מניחים את כל חומרי הבצק בקערה ומעבדים לבצק רך ונוח.
  2. מרדדים עלה אחד גדול
  3. מורחים עליו פסטו בנדיבות.
  4. מפזרים את גבינת הטוב-טעם ומעליה מתבלים במלח ופלפל.
  5. מפזרים מעט צנוברים (לא חובה)
  6. סוגרים את העלה לגליל ארוך, פורסים ומניחים בתבנית (לי יצאו 16 פרוסות, אפשר לפרוס יותר עבה ולהניח בתבנית יותר גבוהה…). חשוב להניח אותם במרווחים מכובדים זה מזה כי הם תופחים באפייה.
  7. אופים ב 200 מעלות כ- 20 דקות, עד שהם זהובים ויפים למעלה.

הבצק מוכן:

מרדדים ומורחים פסטו (הממרח שלי כבר עם צנוברים בפנים):

מפזרים גבינה – בטוב טעם…

ממליחים, מפלפלים וסוגרים לגליל :

פורסים את הגליל לפרוסות מכובדות:

 

מסדרים בתבנית עם רווחים מספיקים:

אופים :

מורחים במעט שמן זית :

מוכנים!

גשם גשם בוא!

4 מחשבות על “געגועים לשבלולים

  1. סוף סוף אוכל גם להגיב על הטעם מלבד על הכתוב והמראה.. מעורר רצון לטעום ולפגוש אותך ביום ראשון (נא להביא דגימה לחוות דעת מקצועית). ד"ש לילדון (שבעוד שבוע יהיה ממש ענק!)

כתיבת תגובה