בזריזות – עוגת הזריזות

יש לפעמים שהחיים מפתיעים אותי.

זה מתחיל ב"אמא אני צריכה עוגה למחר לשיעור מדעים", ממשיך ב"אמא, את זוכרת להביא עוגה הערב לאסיפת הורים?" ועלול, במקרים מסויימים, להגמר ב"אמא, אני חושב שהיתי צריך להביא עוגה לחוג. יוצאים עוד חצי שעה לא?".

טוב, חצי שעה זה חסר סיכוי לעוגה, אז תמיד יש פה מלאי של עוגיות שוקולד צ'יפס שטובות לכל מטרה (שיעור, חוג או אסיפה).

אבל למקרים שבהם נותנים לי שעה (החיים טובים אלי לפעמים), יש את עוגת הזריזות. אפשר להוסיף לה כל מיני דברים ואפשר גם לא.

עוגת זריזות

  • 1/2 כוס שמן + 1/2 כוס (100 גר') רסק תפוחים (במקור: 1 כוס שמן. לא צריך להגזים, אבל איך שאתם רוצים).
  • 1 וחצי כוסות סוכר חום
  • 4 ביצים
  • 1 כוס חלב
  • 2 וחצי כוסות קמח
  • 2 וחצי כפיות אבקת אפיה
  • 3 כפות שוקולית
  1. מחממים תנור ל- 175 מעלות.
  2. מערבבים את כל הנוזלים והסוכר יחד. מוסיפים קמח, שוקולית ואבקת אפיה. מערבבים עד שאחיד.
  3. והופ לתנור! בתבנית קוטר 26 יקח כ 45 דקות, בשתי תבניות כיכר יקח כ 40 דקות, אם בחרתם להכין מזה מאפינס, יספיקו 17-20 דקות.

תוספות אפשריות

  • חופן שוקולד צ'יפס – לפזר למעלה (שוקוצ'יפס חום, לבן, כחול עם נקודות סגולות – מה שיש לכם בבית)
  • חלבה שערות או מפוררת
  • אגוזי מלך קצוצים גס
  • במקרה של מאפינס: אפשר לפזר שוקולד צ'יפס כאמור, ואפשר להכניס חצי כפית נוטלה לכל מאפין. אפשר גם מטבע שוקולד. או חמאת בוטנים. או מה שבא לכם.

הנה, ככה יוצאת עוגת הזריזות:

בתבנית כיכר עם שוקולד צ'יפס בפנים:

20131220_124038

מאפינס עם חצי כפית שוקולד בפנים:

IMG_8706 IMG_8707 IMG_8710 IMG_8711

מודעות פרסומת

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s