תחושת החמצה

אומרים שבחיים האלה צריך לקחת לימונים ולעשות מהם לימונדה.

אז אומרים.

אני אישית מעדיפה לקחת ליים ולעשות ממנו עוגה

20141010_121026

(למה ליים? כי זה מה שיש לי כרגע על העץ, עץ הלימונים עוד צעיר מדי. חוץ מזה, הם כאלה חייכנים…).

20141010_121816
.

אם מוסיפים שוקולד לבן, אז בכלל שוס.

IMG_20141010_125559

ואתם יודעים מה, אפילו מיקסר לא חייבים פה. קערה אחת, מטרפה אחת, אלוהינו אחד.

20141010_145848

עוגת לימון / ליים

הכמות מספיקה ל 2 תבניות כיכר או תבנית עגולה בקוטר של 24 ס"מ

  • 1/2 כוס רסק תפוחים (100 ג'ר)
  • 1/2 כוס שמן
  • 3/4 כוס סוכר
  • 4 ביצים
  • 2 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • כפית תמצית וניל
  • חצי כוס רוויון (אם אין, שימו חלב ועוד כפית מיץ לימון)
  • מיץ מלימון שלם או שני ליים (הם קטנים יותר..)
  • קליפה מגורדת מלימון שלם (או ליים..נו ,כבר הבנתם). אני שמה 10 טיפות שמן אתרי לימון. נפלא.
  • שוקולד צ'יפס לבן / חום לבחירתכם – לא חובה
  1. טורפים היטב סוכר, שמן, רסק וביצים.
  2. מוסיפים את שאר החומרים.
  3. מוזגים לתבניות
  4. מפזרים מעל שוקולד כרצונכם
  5. אופים 30-35 דקות בחום של 180 מעלות.

מכיוון שבאותה שעה עשיתי גם עוגות שמרים, נשאר לי זיגוג ומזגתי אותו על העוגה כשיצאה מהתנור.

לזיגוג:
שמים בסיר, על אש קטנה:

  • 1/3 כוס סוכר
  • 1/3 כוס חלב
  • כפית תמצית וניל

מערבבים עד שאחיד ושופכים על העוגה.

רוצו להכין, שלא תחמיצו!

Advertisements

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s