מה שנשאר בקופסה. או שלא.

הדבר הכי כיפי בלהכין מאפינס עם קוביות אננס

זה שבסה"כ צריך ממש מעט אננס בשביל זה

ואז,

כל מה שנשאר בקופסה,

נשאר בשבילי.

IMG_20141011_082945

אז כן, אפשר לקנות קופסה קטנה יותר, אבל בדיוק במקרה לא מצאתי, היתה רק אחת גדולה, ואין ברירה!

מה,נזרוק?…. ראש מועצת קראקוב והסביבה, שבמקרה היתה סבתא שלי, אמרה שאסור.

מצד שני, ראש המועצה הנכבדת, בטח היתה מוצאת מתכון שבו משתמשים בכל קופסת האננס, כמו בעוגת אננס.

אז מה נכין – מאפינס וניל אננס או עוגת אננס? אוהו, זה תלוי כמה קופסאות קניתם…. וכמה אתם יכולים להתאפק!

(שימו לב שבמתכון הראשון יש חתיכות אננס ממש בתוך המאפינס, ובמתכון השני האננס טחון. תבחרו מה שבא לכם).

מאפינס אננס, כזה שמרגישים

(המקור מאתר "יאמיז" עם שינויים שלי)

  • 4 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1/4 כוס שמן + 100 גר' רסק תפוחים (או 3/4 כוס שמן)
  • 1/2 כוס סירופ אננס (ההוא מהקופסה, אם עוד לא שתיתם את כולו)
  • 2 כוסות קמח + 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 כוס קוביות אננס (כדאי לחתוך לחתיכות קטנות יותר)
  • תוספות אפשריות – 1 כוס שוקולד צ'יפס חום/לבן או 1 כוס פקאן סיני שבור לחתיכות גסות (אני בעד השוקוצ'יפס ומערבבת את שני הסוגים..)
  1. מקציפים ביצים, סוכר, שמן ורסק דקה או שתיים.
  2. מוסיפים את נוזל האננס וממשיכים להקציף עוד כמה שניות.
  3. מוסיפים את הקמח וקוביות האננס ומערבבים עד שהכל אחיד.
  4. מוסיפים את התוספת שבחרנו ומערבבים רק עד שנטמעת היטב.
  5. מוזגים לתבניות מאפינס. ולגלות לכם משהו? (אפשר לאפות את זה גם כעוגה שלמה…. ואז נאפה יותר זמן)
  6. אופים בחום בינוני (180 מעלות) כ- 20 דקות למאפינס, 30-35 דקות לעוגה שלמה.

20141004_181243

עוד תמונות מהדבר הטעים הזה אפשר למצוא בדף הפייסבוק של הבלוג.

עוגה בחושה עם אננס סודי

המקור של קרין גורן, עם שינויים שלי (בעיקר בכמויות הסוכר..)

אפשר בתבנית 26 או בשתי תבניות כיכר

  • פחית גדולה של אננס, עם הנוזלים (490 גר' או משהו כזה. אפשר פרוסות או קוביות, זה לא משנה), שימו 3/4 כוס נוזל בצד.
  • 1 ורבע כוסות סוכר
  • 2 ביצים
  • 2 כוסות קמח
  • 2 כפיות סודה לשתיה / אבקת אפיה (2 כפיות = 1 שקית)
  • 1 כוס שוקולד צ'יפס / אגוזי מלך / כל תוספת מגניבה אחרת – רק אם בא לכם.
  1. טוחנים אננס + נוזל (כל הנוזל מלבד 3/4 כוס שהשארתם בצד כן?) במעבד מזון
  2. מוסיפים סוכר וביצים, ממשיכים לטחון עוד כמה שניות.
  3. מוסיפים את שאר החומרים לקערה ומערבבים קלות עד שהכל אחיד.
  4. יוצקים לתבנית/ תבניות.
  5. אופים בחום בינוני (180 מעלות) : 35 דקות לתבנית גדולה, 25 דקות לתבנית כיכר. לבדוק עם קיסם אם העוגה מוכנה (אם הוא יוצא יבש – הצלחתם). ולגלות לכם משהו? גם מזה אפשר לעשות מאפינס… ואז תאפו רק 13-14 דקות.
  6. כשהעוגה מוכנה, יוצקים עליה מנוזל האננס שהשארנו בצד…. יאמי!

IMG_7093 - עותק

עוד תמונות? בדף הפייסבוק של הבלוג!

Advertisements

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s