עוגיות ש.ש.ש. לשקט שעוד יבוא

תרצה אתר כתבה פעם, שמלחמה זה דבר בוכה. ואז אריק איינשטיין שר בחוכמתו שקשה לכתוב דמעות, ושניהם ביחד כבר לא פה כדי לראות כמה הם צדקו.

קשה להבין את המלחמה הזו שעוד לא נגמרה, וקשה לכתוב, לא רק דמעות, אבל במטבח יש עוגיות חדשות. ועד שיחזרו לי המילים, אני מכינה אותן שוב ושוב, ואולי הן יביאו את השקט.


 

עוגיות ש.ש.ש. – שלוליות שיבולת שועל

העוגיות במקור של קרן אגם. אני מייד הכפלתי כמויות. מכמות אחת יוצאות 12-15 שלוליות גדולות.

וכדאי ממש לרווח בין העוגיות כי הן נראות רגועות כאלה אבל אחרי כמה דקות בתנור הן מקבלות קריזה ונהיות שלוליות. בסדר?

 

100 גר'  חמאה רכה (חצי דקה במיקרו)

3/4 כוס סוכר דמררה (הבהיר)

כף גדושה קמח

2 כפות חלב

כפית תמצית וניל

1 ורבע כוסות שיבולת שועל (שלמה, לא קוואקר)

1/4 כוס אגוזי פקאן טחונים (אפשר גם שקדים).

 

מקציפים חמאה וסוכר כמה דקות.

מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים עד שהעיסה אחידה.

יוצרים כדורים קטנים בעזרת כפית (אני השתמשתי בכף גלידה קטנה, זה מגניב לגמרי!), מניחים ברווחים גדולים בתבנית מרופד בנייר אפייה

משטחים עם העוגיות עם תחתית של כוס זכוכית (כדאי להרטיב במעט מים כדי שלא ידבק).

אופים בין 10 ל 12 דקות (אני הזדקקתי ל 11. איזה כיף להיות ממוצעת!)

מוציאים ומקררים על נייר האפייה ורק אחרי שהתקררו מקלפים מהנייר.

מביאים למישהו שאוהבים, שולחים למישהו שמתגעגעים ולא שוכחים לאכול אחת בסתר.

 20140805_224645 20140805_224706

תמונות נוספות  מתהליך ההכנה יש בדף הפייסבוק של הבלוג, מוזמנים:)


 

ועכשיו אריק.

 

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s