נשיקות לחג

כמה עובדות חשובות:

1. בקיבוץ של פעם, כשהיית פוגש מישהו, היית אומר לו שלום ומה נשמע וכאלה. מקסימום שואל אותו אם הוא בא ל"גיוס" באגסים או בכותנה. לנשק מישהו על הלחי כשנפגשים? רוצה שיעלו את זה באסיפה??

20140414_084020

20140414_085206

20140414_085452

2. מי שלימד אותי לתת נשיקה על הלחי כשנפגשים (וגם לקבל, אין מה לעשות, זה חלק מהעניין) היו הדודים העירוניים ובראשם הדוד שבתי (בלי א'. כן, ככה). אצל דוד שבתי אין דבר כזה פגישה ללא נשיקה, אחת לכל לחי, כי ככה זה אצל ירושלמים.

20140414_085658

20140414_091119

3. בכל פעם שסבא וסבתא שלי היו באים מהעיר, סבתא היתה מנשקת נשיקה מיוחדת, שכוללת הסנפה עמוקה וחזקה (שכמעט שאבה לי את הלחי), אומרת "אוי מושקילה שלי" ורק אז משחררת.

20140414_090957

4. כשהינו הולכים לחדרים בארבע אחר הצהריים (הולכים לחדרים = הולכים מבית הילדים לבית של ההורים), לא התעסקנו בלתת נשיקה על הלחי לאמא או אבא. מי חשב על זה בכלל. את הילדים שלי כבר לימדתי שמייד לכשפוגשים את אמא – נשיקה וחיבוק. בלי שאלות. כלומר עם, אבל אחר כך.

20140414_091934

20140414_092711

5.  אז כשהבת שלי פוגשת את אבא שלי, מה שקורה כל יומיים לערך, היא רצה לעברו, נותנת לו נשיקה מצלצלת על הלחי ואז מתנהל הדו שיח הבא, בכל פעם מחדש: סבא, נכון התגלחת בשבילי? כן. אבל קודם כל בשביל סבתא. אבל התגלחת בשבילי נכון? כן, אבל סבתא…. וככה זה נמשך ונמשך.

20140414_093232

6. תמיד אמרו שלקצה של הצ'ופצ'יק של הלחם קוראים לשיקה ולא נשיקה. טוב אפשר את שניהם.

20140414_093252

20140414_093524

7. נשיקות קצף תמיד נקראו בפינו "קצפיות". זה חוסך מילה אחת.

20140414_093823

8. קצפיות זה כשר לפסח ולכן מותר להביא את זה לשולחן החג של אמא שלי.

20140414_130437

ואם שרדתם את כל זה, בהחלט מגיע לכם מתכון (של רביבה מ"רביבה וסיליה" עם כמה שינוים והתאמות, כי ככה זה עם נשיקות).

כבר כתבתי פה פעם מתכון אחר לקצפיות, כזה עם פחות עבודה, אך שם הקצפיות יוצאות פחות יפות ומקצועניות. תחליטו אתם:)

הנשיקות-קצפיות הכי טובות שיש

  • 5 חלבונים של ביצה מס' 1
  • 2 כוסות סוכר (אפשר גם כוס וחצי. במתכון המקורי כתוב 14 כפות. זה המון לספור)
  • 1 כפית חומץ (נשבעת לכם)
  • 2 כפיות קונרפלור
  • תוספות – סוכריות צבעוניות / טיפת צבע מאכל / קקאו / שומדבר
  1. בסיר כפול (סיר עם מים רותחים ומעליו סיר קטן יותר, בו שמים מה שרוצים לחמם), מחממים את החלבונים והסוכר תוך ערבוב מתמיד, עד שהסוכר נמס (2-3 דקות).
  2. מעבירים למיקסר ומערבלים ערבול עצבני (כלומר על מהירות גבוהה) במשך עשר דקות.
  3. מוסיפים חומץ וקורנפלור  ומערבבים בעזרת מרית (כאן זה נקרא "לקקן" אבל אל תגלו). הקצף מאד חזק ודביק, כך ראוי.
  4. אם רוצים להוסיף צבע מאכל – זה הזמן.
  5. את הקצף המהמם (בחיי מהמם, חזק וברוך) מעבירים לשקית זילוף ומזלפים על תבנית מרופדת בנייר אפיה קצפיות קטנות / גדולות. אפשר להכין גם תחתית מרנג למאפים שונים מאותו קצף.
  6. אם רוצים לפזר סוכריות צבעוניות – זה הזמן.
  7. אופים ב 100 מעלות (תנור שחיממנו מראש, כן?), שעה ועשרים דקות לקצפיות קטנות, שעה וחצי עד שעה וארבעים דקות לגדולות.
  8. מצננים ואורזים בכלי סגור היטב, שאפשר לפתוח רק עם סיסמה.

*********************************************************************************************

ורעיון לקינוחי פסח, או לכל זמן אחר:

לקחת צנצנות קטנות. כל צנצנת = מנת קינוח.

לשים שכבות של דברים טובים, למשל:

  • למטה למטה שקדים גרוסים
  • מעליהם כמה קצפיות שבורות / שלמות
  • מעליהן קרם ( 1 שמנת מתוקה + כוס חלב + חבילת אינסטנט פודינג וניל / שוקולד + 1/4 כוס סוכר שהקצפנו יחד)
  • מעליו תותים
  • מעליהם שוקולד חלב / מריר גרוס לפירורים

כל גרסה אחרת תתקבל בברכה….

20140414_115837

20140414_120206

20140414_121549

20140414_121825

20140414_122112

 

20140414_122742

20140414_122846

20140414_122202

אפשר גם בכוסות

20140414_125910

אז שיהיה חק-שמייח!

 

 

מודעות פרסומת

2 מחשבות על “נשיקות לחג

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s