שוקו-שלג (הרבה עוגיות וכרמל אחד מקופח)

כבר עבר שבוע ואני לא רוצה לצאת קוטרית, אבל ההר היחיד (מבין ההרים המכובדים בארץ, אני לא מדברת על גבעות שיח אברק או על גבעת חלפון, היא ממילא אינה עונה) שבסערה האחרונה לא כוסה בשלג רך, לבן ונעים, הוא הכרמל שממש לידי.

20131211_075415
(הכי קרוב לשלג במרומי הכרמל, כפי שצולם בסערה האחרונה מהחנייה של האוניברסיטה, המקום בו הרוח כה חזקה שלכח המשיכה יש ספק אם הוא יעיל)

אז מצד אחד זה מאד מאד מעליב, כי בכל זאת הר מכובד, תשאלו את אליהו הנביא. אז מה אם הוא לא כזה מקובל כמו החרמון או המירון או השומרון, אם אתה מאלה שיושבים בשקט אז לא מגיע לך?

מצד שני, עם כל מה שהסערה הזו הביאה איתה לאיזור ירושלים, ועם תמונות האנשים הנצורים בצפת, אולי עדיף שבכרמל שלנו היה רק הרבה גשם, נשיאים ורוח, ואדיות זורמים  ובלי כל ה"החלקרח" על הכבישים.

תמיד אפשר לעשות כאילו יש שלג-על-עירי (או על הרי) ולהכין עוגיות שוקו-שלג שאין כמותן בעולם (על בסיס המתכון של טל מ"מה יש לאכול", עוד לא ביקרתם שם??).

עוגיות שוקו-שלג

  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 350 גר' שוקולד מריר
  • 50 גר' חמאה
  • 2 כפות ברנדי
  • 100 גר' קמח + כפית אבקת אפייה
  • 120 גר' שקדים טחונים (או "קמח שקדים" שאלה שקדים שטחונים דק דק)

צריך גם – סוכר ואבקת סוכר. בערך כוס מכל אחד.

  1. מקציפים ביצים + סוכר 2-3 דקות עד שהתערובת מהממת באווריריותה.
  2. ממיסים שוקולד וחמאה (במיקרו, בפולסים של 30 שניות), מוסיפים את הברנדי ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים את תערובת השוקולד לאט ובהדרגה אל תערובת הביצים תוך ערבוב מתמיד.
  4. מוסיפים קמח, אבקת אפיה ושקדים, מערבבים הכל היטב לתערובת אחידה.
  5. מכניסים למקרר לכחצי שעה. כן כן, זה חשוב, כדי שהעוגיות לא יראו כמו שליכטה אחרי האפייה.
  6. יוצרים כדורים קטנים ומגלגלים אותם בסוכר ואחר כך באבקת סוכר. (עשיתי פעם אחת גם רק עם אבקת סוכר, יצא מצוין).
  7. אופים 10-12 דקות ב 180 מעלות.  זהירות, העוגיות תופחות, אל תשימו אותן צמודות זו לזו (תנו להן ספייס!!).
  8. מצננים.
  9. אוכלים.
  10. אוכלים עוד.
  11. טוב מספיק.

הסוכר והביצים מרקדים להם יחדיו, קודם בצהוב ואז בלבן:

20130826_164649 20130826_164405

השוקולד והחמאה נמסים אחד על השני

20130826_16395920130826_164812

כולם כולם מתקררים יחד במקרר:

20130826_190742 

והשלג יורד….

20130826_191952

המקום היחיד בעולם שבו שלג לא נמס בחימום!

20130826_193818

ב-ת-א-ב-ו-ן

20130826_195445 20130826_202826

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s