דפי ההסטוריה

יש עוגות שזוכרים אותן ושהתגובה עליהן ראויה להכתב בדפי ההסטוריה. יש עוגות שאחרי דקה נשארות רק כזכרון עמום בהסטוריה… כאלה הם דפי השמרים, שאפשר לתלוש אחד אחד מהתבנית, ושכל ההסטוריה הופכת ללא חשובה, אלא רק הרגע שבו דף שכזה פוגש את הלשון ואת בלוטות הטעם.

"מהההההההההההה בדיוק התכוונתי לעשות כאלהההההההההההההה" היתה התגובה הרשמית שקיבלתי מחמישה אנשים שונים.

אז הנה, תעשו!

איך?

הכינו בצק שמרים, כזה נניח (לבצק שתמיד מצליח הכנסו לכאן או גלגלו לתחתית הרשומה)

IMG_0814

חלקו אותו לשלושה חלקים.

מכל חלק רדדו עלה דק וחמוד. (כל עלה יהפוךלתבנית מוארכת מלאה בדפים חמימים וטעימים..)

על העלה מרחו חמאה מומסת ועליה פזרו תערובת קינמון וסוכר (שהכנתם מבעוד מועד – בערך 2 כפות קינמון על כוס סוכר).

חתכו כל עלה לרצועות בעובי של כ 4 ס"מ

20130918_102108

הניחו בזהירות את הרצועות אחת על השניה

20130918_102310

חתכו לריבועים (נו, לא נורא אם יצא קצת מלבן, אפאחד לא רואה)

20130918_102348

הניחו את ערימת הדפים שיצאה לכם בתבנית כשהם על הצד

20130918_102412  20130918_102543

20130918_102558

אפו כ 30 דקות ב 170 מעלות (בתנור שלי 29 דקות בדיוק!)

על העוגה החמה שופכים תערובת של סוכר וחלב (1/3 כוס ו 1/3 כוס) וכפית תמצית וניל שחוממו מבעוד מועד בקלחת קטנה עד לתערובת אחידה ונוזלית בצבע קרם בהיר.

20130918_111341 20130918_111359

זו העוגה שנגמרה הכי מהר בכל ההסטוריה המשפחתית!

אה, בצק שמרים טוב רציתם. נו בקשה:

בקערת המיקסר מניחים:  1/2 כוס סוכר, 2 כפות גדושות שמרים יבשים (כ- 25 גרם), 1/2 כוס מים פושרים. נותנים לשמרים לאכול קצת בשקט.

בינתיים ממיסים 200 גר' חמאה (רק עד שהיא רכה, דקה במיקרו). מוסיפים לה 1/2 כס חלב ושופכים את שניהם לתערובת השמרים שכבר מתחילה לתסוס.

לכל הבלגן הזה מוסיפים 2 ביצים ו 4 כוסות קמח ומפעילים את המיקסר. לשים 8-10 דקות (כן כן!). מתפיחים עד שהבצק מכפיל את הנפח (שעה על השיש בקיץ, קצת יותר בחורף או כמה שעות במקרר, אפילו לילה).

אגב, אני לא מוסיפה מלח לבצק כי מראש משתמשת בחמאה מלוחה. אבל זה לא כזה עקרוני.

זהו, כזה פשוט! אין סיכוי שלא מצליח!

בתאבון ושתהיה לכם הסטוריה נהדרת…

מודעות פרסומת

3 מחשבות על “דפי ההסטוריה

  1. לארוחת ערב משפחתית הכנתי את הדפים. היה קשה מאוד לשמור עליהם, שלא יעלמו מהשטח לפני ההגשה הרשמית..

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s