אני גיטרה

אני גיטרה,
הרוח מנגן עלי בחילופי עונות.

השיר היפה הזה של נעמי שמר תמיד היה נהדר בעיני, אך כמו כמעט בכל שיר ששמעו ברדיו אצל ההורים שלי ב"מצעד המרגנית" של יום חמישי, שנות השמונים ככה (מי שזוכר שיצביע!),  היו מילים שלא הבנתי. למשל, מהי המילה "יוניולי" בסוף הבית השלישי?

לא התייאשתי מימי 
כי מה שלא קרה במאי 
יקרה בעזרת השם ודאי 
ביוני יולי. 

חיפשתי במילון ולא מצאתי את יוניולי. בגלל ששורה לפני זה הוא אומר "בעזרת השם", החלטתי שזה בטח מילה של דתיים.

"על משבצות אדום לבן 
אשכול בשל על השולחן 
ואגסים דמויי סזאן 
וגם סנגריה."

וסנגריה. מה זה סנגריה? אם זה על השולחן, אז אוכלים או שותים את זה? ולמה כשבני אמדורסקי שר על הסנגריה הוא מחייך ככה…? זה בטח היה לו טעים.

עד היום לא טעמתי סנגריה אמיתית (כמובן שמאז המצאת הויקיפדיה אני כבר יודעת על עוד משקאות אלכוהוליים חוץ מליקר הרימונים של אבא שלי), אבל אני ממשיכה לתהות על קנקנה.

ב"שי לחג" האחרון שקיבלנו מהקיבוץ, התחבאו להן גם ריבות. הריבות עוברות מייד למקרר (כי ככה זה כשגרים בקיבוץ שבו הנמלים הן חברות של כבוד בבית) ומחכות לשעת כושר (כלומר הזדמנות להשתמש בריבה לאפייה).

היום הגיעה שעת הכושר בצורת מתכון לחיתוכיות ריבה עם ציפוי גרנולה. במתכון המקורי של דפני מ"מטבחונט" (אם עוד לא ביקרתם בבלוג שלה, המלא מתכונים קלים וטעימים ותמונות, רוצו, זה גם סוג של שעת כושר) כתוב ריבת תות.

כשפתחתי את המקרר בחדוות אפייה (זו מחלה כזו שלוקים בה אחוזים בודדים באוכלוסיה והטיפול היחיד בה הוא טיפול בהלם – הדלקת תנור בסוף יולי) התגלה לעיני מחזה מרהיב: צנצנת בודדה של ריבה. ולא תות, ולא אריה שאוהב תות. ריבת סנגריה. כן כן!

פתחתי בחשד, הרחתי בחשש, טעמתי בחיל ורעד – יו, זה טעים! אלכוהולי כזה!

עכשיו בני אמדורסקי ואני מסכימים על הסנגריה, ואפשר לעשות עוגה בשקט. טוב לא ממש עוגה, חיתוכיות חתיכיות, קלילות שעושות ריח של סתיו אפילו ביום האחרון של יוניולי.

חיתוכיות ריבה וגרנולה

  • 175 גר' חמאה (שמתי 160 גר', אל תגלו)
  • 2/3 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 1 כוס קמח
  • 1/3 כוס קורנפלור
  • 1/2 כפית אבקת אפיה
  • אופציה: 1/2 כפית קינמון (אצלנו קינמון הוא לא אופציה, הוא חובה מוסרית. אבל אתם… לא חייבים).

מקציפים יחד חמאה רכה וסוכר.

מוסיפים את הביצים ומקציפים עוד קצת.

מוסיפים קמח, קורנפלור ואבקת אפיה.

נוצר בצק דביק ודליל וזה בסדר.

משטחים אותו בתבנית משומנת.

  • 1/2 כוס ריבה כלשהי, ממש לא משנה איזה (אני שמתי צנצנת קטנה)

אם שומרים ריבות במקרר, כמוני, מחממים את הריבה מעט במיקרו כדי שתהיה רכה ומערבבים אותה. שמים כמה גושים על הבצק ומורחים היטב.

  • 1 כוס גרנולה, רצוי כזאת עם שקדים ואגוזים ופינוקים (מכפת לכם, פנקו קצת)

מפזרים את הגרנולה בצורה אחידה מעל הריבה.

מכניסים לתנור חם, בחום של 150 מעלות, ל 45-50 דקות (לי הספיקו 45).

מצננים קצת וחותכים לריבועים.

בצק:

משטחים בתבנית:

מחממים ריבה:

גושים גושים על הבצק:

מורחים בשכבה אחידה:

מפזרים גרנולה:

מכניסים לתנור:

ואחרי האפייה….חותכים:

יוניולי נגמר, מזל שהשיר הנפלא נשאר…

מודעות פרסומת

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s