על כדורים

פעם, במאה הקודמת, קניתי לעצמי ספר אחד כייפי  (המלצה: כל אחד צריך לעשות את זה לפחות פעם בשנה. או בחודש. או בשבוע, מבחינתי).

הספר "על כדורים גדולים וקטנים" של דרור זיו מלמד אותנו, ככה די בקיצור, שלכל אחד יש שני כדורים – כדור גדול וכדור קטן. את הכדור הגדול אנחנו מצווים לתת לאיש הנכון שיעבור מולנו ויחליף איתנו כדור משלו… אפשר לתת כמה כדורים גדולים כי הכדור הגדול פשוט יודע לשכפל את עצמו. לא שזה קל למסור ככה סתם כדור גדול, אבל שווה וכדאי. ככה כתוב! לעומתו, הכדור הקטן בלתי ניתן למסירה. אי אפשר לשכפל כזה כדור ו"אדם בלי כדור קטן, אינו ממש אדם". הספר ממשיך ומתאר כמה נעים לתת כדורים גדולים ואיך אסור לנו לאבד את הכדור הקטן, את המהות שלנו…

ומכיוון שיום שבת, ויש זמן לחשוב (כי הילדים לא שמים עלי ממילא וגשם בחוץ), נזכרתי בספר וחשבתי איך להביא את זה לילדים איתם אני עובדת. ובעודי חושבת איך וכיצד ולמה וכמה, ידיי נמשכו לגלגל כמה כדורים בינן לבין עצמן ומצאתי את עצמי, כמה נדיר, אופה עוגיות.

אז עד שאמצא את דרכי עם הספר, לפניכם שני מתכוני עוגיות, שאת שניהם מכינים ככדורים שמניחים בתבנית, ושניהם יוצאים שטוחים וטעימים להפליא.

עוגיות לימון, שבאמת מוסיף המון

המקור מהבלוג Sweet Pea's Kitchen. יוצאות כ- 70 עוגיות קטנות.

  • 100 גר' חמאה רכה
  • 1 כוס סוכר
  • 1 ביצה
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1 כף מיץ לימון
  • 2 כפיות גרידת לימון
  • 1 וחצי כוסות קמח
  • 1/8 כפית סודה לשתיה
  • 1/4 כפית אבקת אפיה
  • 1/4 כפית מלח
  • לציפוי: 1/2 כוס אבקת סוכר
  1. מקציפים 2-3 דקות חמאה + סוכר.
  2. מוסיפים ביצה, וניל, מיץ וקליפת לימון ומערבלים עוד קצת, עד שהתערובת אחידה.
  3. מוסיפים את כל החומרים היבשים (קמח, סודה לשתיה, אבקת אפיה ומלח) ויוצרים בצק רך ואחיד.
  4. יוצרים כדורים קטנים (או גדולים, לפי גודל העוגיות שבא לכם לקבל).
  5. מגלגלים כל כדור באבקת סוכר ומסדרים עם מרווחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  6. אופים 10 דקות בתנור שחומם מראש ל 175-180 מעלות ומצננים מעט. אפשר לבדוק עוד אבקת סוכר מלמעלה.

לפני אפייה:

מייד ביציאה מהתנור:

יש להן ריח מעולה…

עוגיות שוקולד של 5 דקות

כבר פרסמתי מתכון דומה לספלוליות, הפעם שינוי בכמויות החומרים מניב עוגיות שטוחות ומתפצפצות בפה… הבנות חיסלו אותן פה די במהירות…

  • 1 כוס ממרח שוקולד (שמנו את הכוס לפני כן, הממרח יחליק כמו גדול..). בערך 280 גר'.
  • 1 ביצה
  • 1 כוס קמח
  • 1/3 כוס סוכר
  • אפשרות לגיוון -כפית קינמון או 10 טיפות שמן אתרי תפוז / מנטה או כל שילוב אחר שאתם אוהבים…

אם רוצים כמות גדולה יותר ולא להתחיל למדוד ממרח שוקולד בכוסות (כי זה נורא מעצבן!):

  • 1 קופסה ממרח שוקולד (500 גר')
  • 2 כוסות קמח
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 ביצים.
  1. מערבבים הכל יחד.
  2. יוצרים כדורים.
  3. אופים 9-10 דקות ב 175 מעלות
  4. וזהו.

הנה תראו: לוקחים את זה –

מוסיפים מה שצריך:

יוצרים כדורים: (תזכרו שלתת כדורים לאחרים זו מצווה…)

כל שנותר הוא לאכול….:

אז תנו כדור גדול למי שסביבכם…

Advertisements

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s