החיים קשים (העוגיות יותר)

החיים הם עוגיות.

לפעמים רכים, מתוקים ומלאי הפתעות ולעתים קשים עד שהשיניים כואבות מרוב שחושקים אותן.

אבל בעוגיות, שלא כמו בחיים, לפעמים הקשות הן הכי טעימות….

אז הנה לכם, קשות קשות וטעימות טעימות –

קנטוצ'יני שקדים, שקדים ושקדים (המקור של בן עמי ברתיני שביט)

הכמות שיוצאת מאד גדולה, אני מכינה בצק מכל הכמות, חצי אופה וחצי שני מקפיאה בגלילים… המידות במשקלים ולא בכוסות, אנא סלחו לי והוציאו את המשקל מהבוידעם:)
עוגיות כאלה אופים פעמיים – פעם אחת בגליל, ופעם שניה אחרי שפרסנו לעוגיות, על מנת לייבש ולהקשות אותן. שווה את העבודה!

  • 900-1000 גר' קמח. אני שמה קילו שלם. חוסך מדידה והבצק  יוצא פחות דביק).
  • 500 גר' סוכר
  • 3 כפיות אבקת אפיה
  • 140 גר' שקדים טחונים דק
  • 9 ביצים מס' 1 (כן, חנהלה, תשע ביצים שלמות. מס' 1 זה גודל L)
  • 500 גר' שקדים מולבנים או לא מולבנים (במקור 200 גר' שקדים מולבנים, 300 גר' אגוזי לוז. אפשר הכל שקדים, אפשר חלק שקדים וחלק פיסטוקים, אגוזי לוז, אגוזי ברזיל וכו'. פקאן ואגוזי מלך פחות טעימים פה)

מערבבים את כל החומרים לבצק אחיד. אפשר לקרר שעה במקרר כדי שיהיה יותר נח לעבוד עם הבצק.

יוצרים גלילים – אם אתם אוהבים עוגיות גדולות צרו גלילים יותר עבים, אם אתם אוהבים עוגיות קטנות ואלגנטיות צרו גלילים דקים וקחו בחשבון שהם מתרחבים ומתפשטים באפייה). מכמות כזאת יוצאים לי בד"כ 9 גלילים לא עבים.

אופים 18 דקות  ב 175 מעלות .

מוציאים מהתנור ומצננים מעט. התנור ממשיך לעבוד (או לאפות משהו אחר בינתיים).

כשאפשר לגעת בגלילים כמו שצריך – פורסים לפרוסות דקות. "משכיבים" את העוגיות בתבנית ואופים עוד 18 דקות או כמה שחומות שאתם אוהבים את העוגיות.

לגלות לכם משהו? לפעמים אני אופה את הגלילים, מכבה את התנור ורק יום למחרת מתחילה לפרוס ולאפות שוב.

ביסקוטי בראוניז

לפעמים החגיגה נגמרת. במקרה הזה, היומולדת של המתבגרת הסתיימה, ונותרה לה עוגת בראוניז שלמה מיותרת שנשכחה.

מה..נזרוק?? נ ז ר ו ק ? ? ?

אין דבר כזה בפולניה.

אז חתכתי אותה לפסים ואותם לפרוסות קטנות וייבשתי ב 160 מעלות כ 20 דקות.

יצאו ביסקוטי קטנים, שוקולדיים ויאמיים (אפילו המתבגרת הביקורתית וחברתה אמרו!) והעיקר, אני אכנס לגן העדן של ורשה!

פסי בראוניז שחולצה מהתבנית:

פורסים:

מסדרים בתבנית:

אפויות וקשות, כמעט כמו החיים…:

המתבגרות זוללות:

שמתם לב ללק ה100מם על הציפורניים?

יאללה, נמשיך לקטר במקום אחר 🙂

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s