בדיוק ואי-דיוק

זה לא סוד שרבים המתכונים המסתובבים ברשת, ורבים מהם מגיעים למסך המחשב שלי במייל או דרך הפייסבוק, כי יש לי מין תחביב כזה לקרוא מתכונים, לבחור, להעתיק אותם לNOTES ומדי פעם להכין אחד מהם.

וכמו שמועות שטבען לשנות את המידע המקורי, כך גם המתכונים שעוברים מפה לאוזן, לעכבר ומקלדת – כאן מישהו משמיט כוס קמח, ושם מישהי שוכחת אבקת אפיה… לעתים מי שכתב ואפילו הגה את המתכון לא שם לב לטעות בכמויות שכתב באתר / בלוג ואנחנו, הקוראים הנאמנים, מנסים ולא מצליח לנו…

אתמול נתקלתי במתכון שנראה לי נחמד, במיוחד לאור העובדה שנתקעתי עם חבילה של 500 גר' שיבולת שועל מלאה וקצת זמן פנוי בבוקר שבת (הצטרפות מקרים מטורפת, לדעתי). תוך כדי הכנת המתכון ראיתי שיש כמה אי דיוקים ושיניתי – הוספתי, גרעתי, עד שהעיסה נראתה לי סבירה…

אז הרי לפניכם המתכון המתוקן בדיוק, בלי אי דיוק ועם שינויים שלי, תחליטו אתם אם לבחור במקור או לא… (הכפלתי את הכמויות של המקור, יוצאות כ 80 עוגיות גדולות למדי, אפשר לעשות קטנות יותר)

עוגיות שיבולת שועל, אגוזים ושוקולד לבן

מערבבים במיקסר:

  • 100 גר' חמאה מומסת
  • 2/3 כוס שמן (אפשר להחליף ברסק תפוחים, ואפילו רצוי)
  • 3 כוסות סוכר דמררה / לבן
  • 1/2 כוס מים
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 4 ביצים

מוסיפים לתערובת:

  • 2 כוסות קמח מלא
  • קורט מלח
  • 500 גר' שיבולת שועל (לא אינסטנט)
  • 200 גר' אגוזים / שקדים קצוצים
  • 100 גר' שוקולד צ'יפס לבן (אפשר גם חום כמובן)

מערבבים עד שנוצרת עיסה אחידה, לא נוזלית אך גם לא בצק מוצק.

בעזרת 2 כפות יוצקים עוגיות לתבנית מרופדת בנייר אפייה (לשמור על רווחים כי העוגיות מתפשטות בתנור, שלא נדע מטומאה).

אופים 12-15 דקות ב 180 מעלות.

מקררים עד שמתקשה (10 דקות בערך)  ורק אז מפרידים מנייר האפייה.

החומרים ה"רטובים" במיקסר:

החומרים ה"יבשים" נכנסים גם הם לקערה:

לאחר הערבוב, העיסה נראית כך:

יוצקים לתבנית ואופים:

בתאבון:

שיהיו ימיכם מלאים בדיוק וסדר, וקצת אי-דיוקים כדי שבאמת יהיה מעניין…

Advertisements

מחשבה אחת על “בדיוק ואי-דיוק

  1. ואני, כבודקת, ממליצה לכולכם.
    תודה לך, עטר, על העוגיות הנפלאות שמהבוקר כבר חיכיתי לרשומה שלך כדי לקבל את המתכון! (כי כבר מהבוקר הן עמדו הכן וחיכו שנוכל לטעום אותן..)

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s