בולונז לאמיץ שיעז

בהתחלה זה בכלל היה בבית ילדים, כי מי אכל בחדר אוכל בצהריים?… רוטב סמיך, אדום ואחיד, שנטחן עד דק, ובו צפו עלי דפנה (מקסימום שניים) וכמה כדורים של פלפל אנגלי (מקסימום שלושה), שאותם אסור לאכול כי " זה יעשה לכם שורף בפה". קערה עמוקה כתומה על כל שולחן, ערימות של אטריות (אטריות בעברית. כן כן.) ואומץ גדול לטעום את הזוועה.

מאוחר יותר עברנו לאכול בחדר האוכל בצהרי שישי, ובאבולוציה של הרוטב התפתחו שני זנים חדשים: רוטב עם בשר ורוטב בלי. ההוא בלי, פשוט היה עם קצת יותר ירקות, וראו שהוא עם עגבניות כי לא רצחו אותו בבלנדר. ההוא עם הבשר היה אפילו טעים. הרבה בשר טחון בשעה 11:30 כשנפתחות הדלתות, מעט מאד בשר בשעה 13:00 כשאנחנו חוזרים מבית הספר. אבל זכרון הטעם נשאר בתוך הרוטב.

עוד התפתחות קלה באבולוציה של החדר אוכל ויש שלטים מעל עגלות ההגשה. בשלט מעל הרוטב עם הבשר כתוב "רוטב בולונז". אה.. אז ככה קוראים לזה.

ההתפתחות האחרונה סגרה את חדר האוכל בימי שישי בצהריים, אז ממשיכים להכין רוטב בולונז בבית, עם בשר ממש, עם עגבניות ועם כל מה שטעים.
בשביל הבולונז הביתי לא צריך אומץ, רק שני סירים, מחבת אחת ו- 3/4 שעה פנוייה. זה נראה הרבה מרכיבים ועבודה, אבל זה כלום. בחיי. נו, למטבח, קדימה…

בסיר אחד שמים את כל החומרים ומבשלים את הרוטב:

  • קופסה של עגבניות מרוסקות (800 גר')
  • 200 גר' רסק עגבניות
  • 2-3 שיני שום כתושות או כפית גדושה שום כתוש
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • מעט פפריקה חריפה (לפי הטעם שלכם..), אפשר גם פלפל חריף אחד אם ילדים (בעיקר שלי) לא מעורבים בעניין
  • פלפל שחור גרוס
  • חצי כפית מלח
  • 1 כף סוכר
  • 1-2 כפות עשבי תיבול כרצונכם (בזיליקום, רוזמרין, מה שיש בבית). אני שמתי קוביית "קנור" עשבי תיבול כי לא היה לי ולו עשב אחד.
  • גבעול סלרי קצוץ דק
  • 1 וחצי כוסות מים
  • 1-2 כפות שמן זית
  • 2-3 עלי דפנה
  • כמה גרגרי פלפל אנגלי

מביאים לרתיחה, מנמיכים אש ומבשלים כחצי שעה.

בינתיים, במחבת שטוחה:

  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 500 גר' בשר בקר טחון (אני ערבבתי הודו ובקר)
  • 1 כפית שום כתוש (או 2 שיניים כתושות)
  • מלח, פלפל

מטגנים את הבצל והשום עד שהם שקופים, מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהוא משנה את צבעו, מתבלים.

שופכים את תכולת המחבת אל הסיר עם הרוטב. מבשלים עוד כ 20 דקות.

בסיר שלישי מבשלים פסטה / אטריות / ספגטי כרגיל. על ערימת פסטה שמים ערימת רוטב וזוללים… בתאבון!

הרוטב רותח:

מטגנים בצל, מוסיפים בשר ותבלינים:

מאחדים עם רוטב העגבניות:

אחרי האיחוד המרגש מבשלים עוד 20 דקות:

מווווווווווווכן –

מודעות פרסומת

2 מחשבות על “בולונז לאמיץ שיעז

  1. עכשיו אני מרגישה את מוצאי שבת: את העונג לקרוא בבלוג שלך, את היופי בתמונות, את בלוטות הטעם המתעוררות ואת הציפייה לבדוק את התוצרים (זה בסדר, מחר אין ישיבה.. את לא חייבת להרגיש רע מכך שלא נשאר כלום כי ילדיך ליקקו את הסיר..). שבוע נהדר!

    • עכשיו אני מרגישה את מוצאי שבת: לילכי קוראת את השטויות שלי ושולחת לי מסרים מרגיעים לכל השבוע:)
      ו..מי אמר שמחר אין ישיבה… יש ישיבת פרופיל 🙂
      תודה יקרה, שבוע מעולה גם לכם!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s