הרפתקה בדרך לירושלים

יום רביעי בערב, הכלבו של הקיבוץ, פוגש אותי ע'.

הוא: "תגידי, את באה מחר לטיול?" (טיול של ילדי כתת הבר מצוה, הכיתה של בתי וגם שלו. כל ילד מביא איתו הורה או שניים, מה שהוא מוצא בבית, ומטיילים בירושלים בערב, כדי להתגבש קצת..).

אני: "אתה רוצה שאני אבוא"?

הוא: "תלוי. אם את מביאה את הבראוניז שלך את יכולה לבוא".

נו, אחרי איתגור כזה, למרות היום המתיש, מגיעה השעה 21:00 בערב ואני מכינה בראוניז. אז שיהיו גם גלילות תמרים להורים שיוצאים לטיול. בכל זאת, מישהו הרי יביא קפה… וראיתי את המתכון בפייסבוק אצל שירה מ"רוצו למטבח" ובא לי לנסות.

יום חמישי, 15:45. יצאנו לפני שעה לטיול לירושלים, האוטובוס מתחיל לצפצף והנהג עוצר על אי תנועה קטן באמצע הכביש, ליד מחלף בן שמן. הנהג יורד לראות מה קורה ומבשר לנו שכל המים נשפכו מאיזה חלק שאין לי מושג איך קוראים לו והוא מנסה לתקן. אנחנו בינתיים בתוך האוטובוס, אי אפשר לצאת כי משני צידי האוטובוס חולפות מכוניות במהירות מסחררת. חם, אין אוויר והילדים מתחילים להתחרפן. ע' מציע שבינתיים נוציא את הבראוניז וטוען שזה ממש ירגיע.

באותן דקות מחליטים קברניטי הטיול שנרד מהאוטובוס ונעביר את כולם בזהירות לשולי הכביש, יש שם תעלה חביבה, נוכל לחכות שם בביטחה, במקום על אי התנועה המסוכן.

הינו בטוחים שזה כבר נגמר, והנהג כבר מצליח לתקן, אבל אנחנו רואים שהוא ממשיך ועובד ולא מצליח לבד… כולם צריכים קצת רגיעה אז בינתיים יצאו תרמוסים של קפה ותה (הורים מסודרים יש בכתה הזו) וע' מזכיר לי כל הזמן: "נו, מה עם הבראוניז שלך? נו!".

צודק הילד. הוצאנו את העוגות ונפשנו קצת…

בראוניז מרשמלואי

– המתכון הרגיל, רק שהומס בפנים מרשמלו…

1. ממיסים יחד:

  • 200 גר' שוקולד מריר (2 טבלאות פרתיות כאלה)
  • 200 גר' חמאה
  • 10-15 מרשמלואים גדולים רגילים, חתוכים לארבע לפחות (איזה מעצבן זה לחתוך אותם הא?)
  • 1 כוס סוכר

2. מקררים קצת ומוסיפים:

  • 4 ביצים (לערבב אחרי כל ביצה)
  • 1 כוס קמח

3. מערבבים היטב, יוצקים לתבנית מלבנית רגילה, 17 דקות בתנור שחומם ל 180 מעלות ו..זהו.

שימו לב שלוקח למרשמלו כמה דקות טובות להנמס. אל תתיאשו. המיסו על אש קטנה ויהיה בסדר. זה בסדר שנשארים קצת גושים לבנים, הם ימסו סופית באפיה. אפשר להכניס גם מרשמלו בלי להמיס אבל אז הוא צף למעלה…

שוברים שוקולד:

חותכים מרשמלו:

ממיסים חמאה שוקולד, מרשמלו, סוכר:

מערבבים על אש קטנה עד שהכל נמס:

מוסיפים ביצים וקמח, מערבבים ולתנור…..

וכך זה נראה אחרי האפיה:

גלילות מעמול תמרים ובוטנים:

אפשר למלא במה שרוצים, אני מילאתי בממרח תמרים ובבוטנים קצוצים דק דק.

לבצק:

  • 3/4 כוס מיץ תפוזים (אפשר מים / חלב, אבל המיץ נותן ארומה מופלאה)
  • 1/2 כוס שמן
  • 2 כפיות מי ורדים (לא נורא אם אין, שווה מאד אם יש!)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 5 כוסות קמח + שקית אבקת אפיה
  • 200 גר' חמאה רכה
  • 1 כפית סוכר.
  1. מערבבים את כל החומרים ע"פ הסדר (קודם חומרים נוזליים, אח"כ יבשים וחמאה).
  2. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים.
  3. מרדדים כל חלק לעלה (יש בצקים רכים יותר מהבצק הזה…אבל הוא טעים בטירוף, אז אל תוותרו).
  4. מורחים את המלית הרצויה (ממרח תמרים + בוטנים, ממרח  תמרים + חלבה, או כל מלית אחרת שאתם רוצים), מגלגלים לגלילה (יוצאת די גדולה ועבה) ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  5. מסמנים כל 1.5-2 ס"מ חתכך בגלילה.
  6. אופים 20 דקות ב 180 מעלות. מוציאים את הגלילות. חותכים כל חתך עד הסוף ואופים עוד 10 דקות.
  7. אפשר לפזר אבקת סוכר כשמתקררות הגלילות.

בינתיים האוטובוס הוזז לשוליים לידנו, הגיע מוסך נייד, פרסנו לכולם ארוחת ערב (שניצלי הקיבוץ, פיתות וסלטים), הזמנו גם את שוטרי הניידת שהגיעו לשמור עלינו. לפעמים השתעממנו, רוב הזמן דיברנו, התגבשנו, הוזמן אוטובוס חליפי ו..בשעה 20:00 סוף סוף הגענו לעיר קודשנו.

היה טיול נעים, מצחיק, חברי ומגבש, הילדים שלנו מקסימים (אובייקטיבית! עובדה שכל ההורים אמרו את זה…) ולמרות התקלות והאיחורים היתה רוח טובה… יופי לנו!

מודעות פרסומת

2 מחשבות על “הרפתקה בדרך לירושלים

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s