פירות העונה

קיץ… האנשים נחלקים ל-2 בקיץ (בכל זמן אחר הם נחלקים לשלוש קבוצות):

אלה שאוהבים את הפרי שלהם כשהוא קשה, עדיין קצת חמצמץ, כשנותנים בו ביס הוא מתפצפץ בפה והמיץ הלא-רב נוזל ישר ללשון ומחליק לגרון.

לעומתם יש את האוהבים את הפרי שלהם בשל-עד-בשל-מאד, עם ריח מיוחד ומתוק, לעתים מתוק מדי, שעם כל ביס הסנטר מתמלא להם במיץ שניגר ונוזל מטה.

ג'ורג' הפליא לתאר את זה בפרק של סיינפלד שנקרא "הקיץ של ג'ורג'":

כנראה הוא משתייך לקבוצה השניה. אז אם ג'ורג', גם אני אקרא אפילו ספר שלם בקיץ ואהנה מהמיץ הניגר על סנטרי…

וגם מהכנת עוגת פירות קיץ עם ריח מדהים של קינמון ומתיקות. את המתכון לעוגה קיבלתי מנאוה, שהיא גם מורה מדהימה עם הרבה אהבת חינם, גם יועצת כמו שיועצת צריכה להיות (היא באמת נותנת עצות, ורק כאלה שעובדות!) וגם בשלנית בחסד, ורק לשבת לשמוע מה היא בישלה "בדיוק אתמול" גורם לרעב בלתי נשלט.

העוגה מורכבת משלוש שכבות: שכבת בסיס בחושה (3 דקות הכנה), שכבת פירות חתוכים (4 דקות וחצי) ולמעלה שכבת פירורי בצק (30 שניות במעבד מזון). אני הכנתי בתבנית קטנה מדי, כל שהיה קשה לשכבת הבסיס להאפות ראוי ולכן העוגה בילתה בתנור קצת יותר. בפעם הבאה אכין בתבנית הנכונה ואנסה גם להפוך את הסדר – קודם שכבת פירורי הבצק, אחר כך פירות ולבסוף בסיס – מה יכול להיות רע?

ואם אין פירות קיץ, אפשר גם עם תפוחים, שהם פירות של כל השנה ותמיד טעימים…. המתכון נראה ארוך אבל זה כלום זמן. בחיי.

עוגת פירות קיץ 

הבסיס:

  • 100 גרם חמאה רכה.
  • 1כוס סוכר
  • 2 ביצים

לערבב יחד (במיקסר או במעבד מזון). להוסיף תוך כדי ערבוב:

  • 4 כפות ליקר פירות – מישמש או שזיפים או דובדבנים (שמתי ליקר רימונים של אבא שלי) .
  • 1 גביע שמנת חמוצה.
  • 1 כוס קמח + 1 אבקת אפיה.

להפסיק את פעולת המעבד / המיקסר ובערבוב בכף להוסיף:

  • 150 גרם אגוזים קצוצים (שמתי אגוזי מלך וקשיו)

שכבת הפירות:

לחתוך לחתיכות  לא קטנות מדי שלל פירות העונה (לי היו אפרסקים ושזיפים). אני שמתי 1.300 ק"ג, אפשר פחות.

לפזר עליהם 1 כף מיץ לימון, 3 כפות סוכר ולתת להם לנוח קצת.  בינתיים מכינים את השכבה הבאה.

שכבת פירורי הבצק:

  • 100 גרם חמאה
  • 3/4 כוס סוכר חום
  • 1/4 כוס סוכר לבן
  • 1 כוס קמח
  • 100 גרם אגוזים (איזה שתבחרו)
  • 2 כפיות קינמון.

ליצוק בצק מתפורר בידיים או להכניס את כל החומרים למעבד מזון ובפולסים קצרים לעבד לבצק פירורים.

ולמלאכת ההרכבה:

מערבבים 5 כפות מהפירות עם תערובת הבסיס עד שנטמעים בה.

שופכים את הבסיס לתבנית גדולה (27X33 תתאים פה) ומשומנת.

מוציאים את הפירות עם כף מחוררת (אין צורך בנוזלים) ומפזרים שווה על שכבת הבסיס.

מעל הפירות מפזרים בידיים את פירורי הבצק.

מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני גבוה (190-200 מעלות) לשעה.

בודקים שגם התחתית אפויה כראוי (אם לא, עוד כמה דקות בתנור יעשו את העבודה, כדאי לכסות בנייר אלומיניום את החלק העליון שלא ישרף).

נותנים לעוגה להצטנן. מגישים חמים או בטמפ' החדר, כדאי עם כדור גלידת וניל…

תערובת ביצים, חמאה וסוכר:

מוסיפים ליקר ושמנת חמוצה ואת שאר החומרים מלבד האגוזים:

מוסיפים אגוזים:

חותכים את הפירות ולאחר ששהו קצת עם לימון וסוכר מוסיפים 5 כפות מהם לתערובת הבסיס והאגוזים:

מערבבים ושוטחים בתבנית משומנת:

מכניסים את כל חומרי הבצק למעבד מזון ומחכים שיקרה הקסם:

והוא קורה…

ועכשיו למלאכת ההרכבה:

מוציאים בכף מחוררת את הפירות מהקערה ומניחים על הבסיס:

מעל הפירות מפזרים את פירורי הבצק:

אופים… מצננים.. חותכים.. בתאבון….

נאוה יקרה, תודה על העוגה ושיהיה לך (ולכוווווווווולם) המשך חופש מעולה וממלא!

מודעות פרסומת

2 מחשבות על “פירות העונה

  1. גם אני הכנתי את אתמול את העוגה והיא יצאה נפלא.. קשה היה לנוכחים להכריע איזו עוגת פירות יותר מוצלחת (היו דעות לכאן ולכאן).. בכל אופן – גם אני אפיתי מעט יותר מדי..
    התמונות שלך משגעות וכך גם הכתיבה. כמה טוב לקבל מייל על פוסט חדש בבלוג (ואת יודעת ש"כמו שאיש אחד חכם אמר פעם": "מילים לועזיות זה עניין של מזל" ואם את לא יודעת – לרוץ לקרוא את הספר..)
    שבוע טוב!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s