שיחת בנות

מדי כמה זמן אנחנו נפגשות, 5-6 מאיתנו, לשיחת בנות. זה אומר בעיקר קיטורים, כוונות (וחסר למי שיעמוד לנו על הכוונת…), יעוץ ומציאת כוחות להמשיך הלאה ביחד ולחוד. המפגש מתקיים בנוכחות אוכל, כמובן, כי על קיבה ריקה הקיטורים לא מגיעים בתזמון הנכון ואי אפשר ככה לחשוב אפילו על העתיד הקרוב של "איך אני קמה מפה בשעה כל כך מאוחרת ועוד צריכה להגיע הביתה".

השמועה עוברת בSMSים שמעבירה מפקדת המבצע (להלן ג'), כולן צריכות לאשר (אחרת ג' לא תשקוט) וזה בד"כ יערך בביתה (כי לה יש את התינוק הכי קטנצ'יק), אחרי שהגענו למסקנה שבית קפה זה נחמד אבל יותר נחמד לנו באינטימיות שלנו, וגם כי ככה אנחנו יכולות לצפות בקטנצ'יק של ג' ישן ולגרגר לעומתו בהנאה בלי להרגיש שאנחנו מפריעות לו – זה הרי הוא הזמין אותנו!.

כל אחת מביאה משהו, בד"כ משהו שעושים אותו די מהר, כי זה תמיד אחרי יום עבודה ובית וילדים והליכה-פילאטיס-זומבה (כל אחת והשגעון שלה שמוריד קצת מהמצפון).

אנחנו אף פעם לא מתאמות מה נביא, וזה תמיד יוצא ארוחת מלכים קלילה שיש בה הכל מהכל, אפילו קינוח.

הפעם, בערב חם במיוחד (חם בחוץ ועוד יותר חם מהאנרגיות שלנו), על השולחן במטבחה של המפקדת, נחו להם סלט מוקפץ חם, חצילים בטחינה, סלט ירקות, שקשוקה באדום וצהוב, גלילות תמרים ואגוזים, פיתות בשמן זית וזעתר ומרק יוגורט קר. אני הייתי אחראית על שני האחרונים.

מתכון מרק היוגורט, שנקרא לפעמים גם צזיקי, הוא של בני סיידא, ויש לו עוד אלפי גרסאות אחרות..

מרק קרם יוגורט ומלפפונים

  • 4 כפות שמן זית
  • 4 גביעי יוגורט 3%
  • 1/2 כוס עלי נענע
  • 4 שינים שום / 1 כפית גדושה שום כתוש
  • חצי כפית מלח
  • מעט פלפל שחור
  • 1/2 כוס שמיר קצוץ
  • 4 כפות עירית קצוצה
  • 8-10 מלפפונים קלופים
  1. במעבד מזון, בסכין הגירור, מגררים את המלפפונים הקלופים, מניחים בצד. (אפשר פשוט בפומפיה).
  2. באותה קערה של המעבד, שאין צורף לשטוף, שמים את כל שאר המרכיבים ומעבדים בפולסים קצרים (בסכין הקיצוץ הרגילה) עד שהכל אחיד.
  3. מערבבים את שתי התערובות ושומרים במקרר ממש עד להגשה.
  4. מגישים בקעריות אישיות, אפשר עם חתיכות של פיתה אפויה בשמן זית:

פסי פיתה בשמן זית וזעתר

  • פיתות
  • שמן זית
  • זעתר
  1. חותכים פיתות לחצאים ולרבעים.
  2. על כל רבע מתיזים / מורחים מעט שמן זית ומפזרים זעתר.
  3. אופים ב 180 מעלות כ 12-15 דקות, עד שהפיתות מזהיבות ומתקשות.

יוגורט מוכן למשימה:

וגר שמן זית עם יוגורט:

נענע שמיר ועירית:

מחכים במעבד מזון:

קלופים ויפים:

אחרי טיפול במעבד מזון:

שניה לפני האיחוד המרגש:

המרק נכנס למקרר:

ובינתיים:

ומגישים:

הפיתות:

וביחד:

אני מחכה כבר לפעם הבאה!

Advertisements

2 מחשבות על “שיחת בנות

    • את זריזה…. גלילות התמרים והאגוזים הלא חוקיות והמעלפות שלך עוד יעלו לפה, שכולם ידעו מה יוצא מתחת ידייך!
      נשיקות!

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s