תפוחים ותמרים

מחר אני מסיימת ללמוד. שנה של לימודים אינטנסיביים , של הבנת פעולות ומחשבות , של תפיסות חדשות ושבירת מוסכמות.

בכל יום שני אחר הצהריים עליתי לטכניון  לכמה שעות לשמוע, לחוות ולהרגיש חוויות של אנשים, על מה שעובר עליהם ביום יום המטריד, על ההתמודדות על הקשיים שנראים לפעמים בלתי אפשריים ועל הפתרונות שאפשר למצוא לכל כך הרבה מצבים שכאלה. כמה מתסכלת יכולה להיות בעיה וכמה אושר, רגיעה ורווחה אפשר למצוא בפתרון.

אחרי שנה אני יכולה להגיד שהכרתי, היכרות של ממש, 20 אנשים חדשים, כל אחד ועולמו, על כל מה שמביא איתו ומשאיר איתנו, יצרנו קשרים והגענו לעומקים שאפשר להגיע אליהם רק כשנכנסים אחד ללב של השני.

בכל יום שני היתי מביאה איתי קופסה של עוגיות או עוגה כדי שיהיה לי נעים להכנס מהיום יום, העבודה, הטרדות, המרדף לחדר הזה בו אני לומדת וחווה כל כך הרבה. אהבתי להכנס כשידעתי שחלק מחברי החדשים כבר מחכים שם שהמרצה יגיע/תגיע, לתת להם משהו מתוק שיעזור להכנס לתוך השעות האינטנסיביות שצפויות לנו ולראות את החיוך המתפשט על הפנים. לעבור ליד הקופסה בהפסקה היחידה שיש באמצע ולראות שהמתוק עוזר גם בשעת הקפה…
הן (היו רק שני "הם"..) ידעו שאני אוהבת לקחת הביתה בסוף השיעור קופסה ריקה. בדרך כלל זה הצליח לי…

מחר הפעם האחרונה שניפגש כולנו יחד.
הכנתי חיתוכיות תפוחים ותמרים, אחרי ששמעתי ברדיו את השיר של רמי קלינשטיין ונזכרתי ששמרתי מתכון של אירה  מפורום "בישול לילדים" בתפוז.
כלום עבודה, מריח נהדר וזה באמת ממתיק את היום, מנחם ומרגיע.

מלבני תפוחים ותמרים

תבנית 27X33

לבצק:

  • 3 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גר')
  • קורט מלח
  • 1 כוס חלב
  • 3/4 כוס שמן קנולה
  • 1 ביצה

למלית:

  • 2 תפוחי עץ (הכי טוב גרנד, ירוקים וחמצמצים).
  • 1 קופסה (450 גר') ממרח תמרים
  • 1 כף מיץ לימון

לציפוי (לא חובה):

  • חלמון ביצה
  • תערובת קינמון וסוכר

ההכנה:

  1. ללוש את כל חומרי הבצק יחד. יוצא בצק רך ודביק וזה בסדר.
  2. להעביר את הבצק לפריזר לכרבע שעה, בינתיים מכינים את המלית.
  3. מקלפים ומגררים תפוחים, מוסיפים מיץ לימון וממרח תמרים ומערבבים היטב.
  4. מוציאים בצק מהפריזר, מחלקים לשני חלקים. אם צריך מוסיפים מעט קמח למשטח עליו מרדדים.
  5. מרדדים חלק אחד לעלה ומניחים בתבנית.
  6. מפזרים מעליו את המלית.
  7. מרדדים את החלק השני של הבצק ומכסים את המלית לגמרי.
  8. חורצים פסים בצורת מעוינים בבצק.
  9. מורחים חלמון ביצה, מפזרים קינמון וסוכר.
  10. אופים 30 דקות ב 180 מעלות.
  11. מצננים כמה דקות וחותכים למלבנים עד הסוף לפי החריצים שכבר יש.

הבצק רך ודביק, לפני הכניסה לפריזר:

תפוחים יפים, לא?

מתפשטים…:

נגררים:

המלית מרוחה על הבצק התחתון:

בעזרת מערוך מכסים עם החלק השני של הבצק את המלית וחורצים חריצים:

מצפים בחלמון, סוכר וקינמון:

ורגע אחרי התנור…

אני מתה על הריח של הקינמון החם…

לכבוד הפרידה הממשמשת ובאה, הכנתי לכל אחד מחברי לספסל הלימודים (מה ספסל, כסאות מגניבים יש שם בטכניון) מתנת פרידה קטנה – סבון תוצרת בית (הבית שלנו, כן?), עטוף וריחני, אולי כי למדתי בקורס הזה להתנקות ממחשבות, לסגל חשיבה חדשה ולהרגיש ממורקת ומלאת אנרגיה כל פעם שאני יוצאת משם.

אני ממש אתגעגע…

Advertisements

4 מחשבות על “תפוחים ותמרים

  1. רק לקנא בהם (הן) שזכו ללמוד איתך וליהנות משלל פינוקיך!
    לידך כולנו קטנים.. יכולת הנתינה המופלאה שלך, היצירתיות, האהבה וההשקעה שאת מכניסה לדברים – כמה טעם טוב יש להם!
    מחכה כבר לחזור ולהיות איתך בצוות (כן – כדאי לכולכם לקנא אם אתם לא באותו צוות עם עטר)
    אוהבת

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s