פתיחת העונה

פותחים את התיק ומוצאים: בגדי ים דהויים מלפני שנה,מגבות מקופלות (מלפני שנה), קרם הגנה (איכס, מלפני שנה, ישר לפח), אפילו חבילת בייגלה פתוחה מלפני שנה (אל תקראו ליצחק קדמן, זה לא היה בכוונה).

מסדרים את התיק שיתאים לשנה החדשה בבריכה המוכרת – מגבות עם ריח של כביסה (ותודה לאלוהים שגרם למכונה הישנה שלנו לעלות באש ולנו לקנות מכונה חדשה), קרם הגנה חדש (ככה זה כשאתה לא נולד למשפחה תימנית ממוצעת, בלי קרם הגנה אין מה לזוז מהבית), משקפת לכל ילד (הפרויקט החדש של ביבי נתניהו, אחרי שלכולם כבר יש מחשב), בגדי הים כבר עלינו. מה שכחנו?

אוכל!

כל אחד בוחר לו חטיף (בייגלה שטוחים. אין ברירה אחרת. זה טעים בטירוף, שאלוהים יתפוס את מי שהמציא את זה ויעלה אותו בעשרים קילו, לפחות), קצת פירות (על מי אני עובדת, הם לא נוגעים בזה, אז תפוח בשבילי) ומשהו טעים.

חייבים "משהו טעים" אחרת הבריכה לא בריכה, הזבובים לא זבובים והרעש והצעקות של ההורים המחפשים את הילדים לא יערבו לאוזנינו ("אם אתה לא יוצא מהמים ע-כ-ש-י-ו אני נוסע בקלאב קאר ואתה הולך ברגל!!!")

במקרה הכינותי מראש בויקוס טעימים, נארזו בקופסה ו..נשכחו בבית. כשחזרנו הביתה מצאנו אותם בוכיים על השיש והם הצטרפו לארוחת הצהריים. שלא יחסר.

הבויקוס (שהמתכון הבסיסי שלהם כבר פורסם כאן) באים בכמה גרסאות, בין תורכיה לבולגריה הואריאציות משתנות, אבל איך שלא תסתכלו על זה ותאפו את זה, זה טעים. ממש. זה גם מתאים עכשיו, לחג הלבן הזה שממשמש ובא עלינו (עליכם, אני בחג הזה צמה) ועוד יכתב עליו כאן בהמשך.

מוכנים? מתחילים! לא לשכוח שיוצאת מזה כמות ע-צ-ו-מ-ה, אני אופה חצי כמות ושמה במקרר את השאר לאפייה בהמשך השבוע.

בויקוס / בואיקוס – ריבועי / מקלות גבינה מלוחים וממכרים

  • 1 ק"ג קמח
  • 1 קופסה גבינה צפתית 5% (עדיף את זאתי של הקיבוץ… גם טעימה וגם הרבה פחות יקרה)
  • 2 שמנת חמוצה 9%
  • 2 חב' חמאה רכה (400 גר')
  • 1 קופסה קוטג' 5%
  • 200 גר' גבנ"צ מגוררת
  • 2 כפיות מלח

מערבבים את כל החומרים יחד לבצק (אפשר במיקסר עם וו לישה, תוך 2 דקות הבצק אחיד ומרהיב).

עכשיו פה הפטנט – רדדו את הבצק על נייר אפייה. עשו את כל הפעולות הבאות על ניר האפייה ואז העבירו אותו כמו שהוא לתבנית. גם חסכתם נקיון וגם זמן ומאמץ.

  1. מרדדים עלה (על נייר אפיה, תעשו מה שאומרים לכם!)
  2. מורחים עליו ביצה ושומשום.
  3. חותכים את הצורות הרצויות (מקלות? בכיף. ריבועים קטנים יותר – מואי כיף. עיגולים עושים לכם את זה? לא נעצור אתכם… אבל אז אל תמרחו ביצה מראש אלא רק אחרי שתקרצו עיגולים)
  4. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואופים 20 דקות לערך.

אפשר לאכול את זה חם, קר, פושר, עם גבינות רכות (גבינה לבנה מתובלת למשל), עם פרוסת גבנ"צ כסנדוויץ' (המצאה של הילד שלי) ועוד ועוד.

אפשרויות נוספת לשדרוג – אפשר לקרוץ עיגולים, למלא בפירורי גבינה מלוחה ולסגור לחצי ירח, כמו בורקיטאס קטנים כאלה.

אפשר… ליצור "נחשים" קטנים או גדולים ולאפות כמקלות מלוחים.

אפשר…. להוסיף 1 וחצי שקיות אבקת אפיה לחומרים, ליצור לחמניות קטנות בגודל כדור פינג פונג, למרוח בביצה ולפזר שומשום ולאפות…יוצאות לחמניות-חטיפוניות כאלה מעולות.

והאפשרות הכי טובה שהגיתי היום: במקום קוטג' רגיל לשים נשנושי קוטג' של תנובה עם טפנד זיתים – זה  מגביר את עוצמת התסכול שלי על החג הזה ועל כל שאני לא יכולה אפילו לטעום (אני מקימה מפלגה לרגישי הלקטוז, מאותגרי החלב התאחדו!)

שורו הביטו וראו:

האם זו שמיכת פיקה?…. לא.. זו גבינה צפתית מהחלב של הפרות הכי יפות בארץ!

החומרים בקערת המיקסר:

דקה אחרי:

מוווווווושלם:

מרדדים בצק (על נייר אפיה, כן?). רואים איך הוא מנוקד בגבנ"צ? כיף!

מורחים ביצה ומפזרים שומשום:

קוצרים פסים:

או ריבועים:

יצא דג יפה, לא? העלה מועבר בשלמותו לתבנית. כמה פשוט!

ואחרי האפייה… חבל שאי אפשר לצלם את הריח!

חג שבועות מתקרב… לא תנסו??

Advertisements

2 מחשבות על “פתיחת העונה

  1. יקרה,
    מרגישים את הריח והטעם ומיד גם את הגעגועים (אליכם, לא לבריכה)
    מדהים איך את אופה דברים שאת לא יכולה לאכול.. ואת ממשיכה לעשות זאת.. אני בטוחה שהכל טעים-טעים (תוכלי,במקום, לנשנש את ילדייך).
    חג שמייח,
    לילך

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s