שוקובננה

פעם היה ארטיק כזה של בננה בפנים וציפוי שוקולד בחוץ. (אולי גם היום יש, אני לא ממש בענייני ארטיקים).

זה היה חדשני ומלהיב, אבל בעיקר את האחרים. אני נשארתי עם הוניל ולא הבנתי איך אוכלים את הצהוב הזה בכזה חשק.

עד שפעם טעמתי עוגת בננות עם שוקולד בפנים. האסימון נפל. זה טעים בטירוף.

אז הנה, עוגת בננות עם שוקולד צ'יפס (או שוקולד אחר), של דודו אוטמזגין עם שינויים שלי להפחתת שומן. שימו לב שיוצאות 3 עוגות!

עוגת בננות עם שוקולד צ'יפס – 3 תבניות כיכר

  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 1 כוס רסק תפוחים (כ 230 גר')
  • 2 כוסות סוכר
  • 2 וחצי כוסות קמח לבן
  • 1 כפית קינמון טחון (אפשר חצי כפית ג'ינג'ר טחון וחצי כפית קינמון)
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1 כפית שטוחה אבקת אפיה
  • 1 כפית שטוחה סודה לשתיה
  • 4 ביצים מס' 1
  • 6 בננות בינוניות קלופות ומרוסקות או 4 בננות ושני תפוחים קלופים ומגוררים.
  • 200 גרם שוקולד צ'יפס (חבילה)
  1. מערבבים במיקסר הכל יחד מלבד השוקולד צ'יפס.
  2. מפסיקים את פעולת המיקסר ומוסיפים את השוקולד צ'יפס, מערבבים היטב.
  3. יוצקים לתבניות משומנות ואופים בחום של 165-170 מעלות 35-40 דקות. לבדוק שהעוגה מוכנה ולא לייבש יתר על המידה.

טפטוף השוקולד לבלילה:

לפני הכניסה לחום:

שוקולדצ'יפס בשלבי טביעה אחרונים (כמה אפשר לחכות לתנור?)

אחרי האפייה:

גילוי נאות: את העוגה עשיתי כבר לפני כמעט שבוע, אך רק עכשיו נגולה אבן מליבי וראשי וסיימתי לכתוב הערכות לכל הכיתה שלי לקראת שיחות ההורים – כך שיש זמן לכתוב בבלוג…. ועל זה נאמר – שחרור האישה!!!

מודעות פרסומת

2 מחשבות על “שוקובננה

    • מורות בשבתון, שלא צריכות לכתוב הערכות וציונים, יש להן זמן להתגעגע:)
      מורות שלא בשבתון, מתגעגעות לאלה שכן!!!!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s