רעם חזק

שבת. רבע לשש בבוקר. רעם חזק ומחריש אוזניים מתגלגל במורדות הכרמל ומעיר אותי. אחרי שאני מוודאת שהסורים לא על הגדרות ושהגבול הירדני שקט (ותודה ל YNET שהביאוני עד הלום), בודקת מהחלון ליתר בטחון שהמקלט שליד הבניין שלי עדיין נעול ושאין לידו טור אנשים  – אפשר להמשיך לישון.

הרעמים ממשיכים כאילו אנחנו באמצע פברואר, בורא עולם לא מתחשב בכך שכבר אמצע מאי ושביום שבת אפשר להשמיע רעמים קצת יותר מאוחר (8:00 נגיד? תנסה לפחות בפעם הבאה?..) והילדים ישנים כמו חיילי גולני אחרי מסע כומתה.

אז להמשיך לישון כבר אי אפשר, קר ואין מקום טוב להתחמם ממנו מהמטבח.

פשטידת קישואים, עוף במיונז וירקות ומרק עדשים כתומות נימוח וחם – כן. זה בהחלט יעשה לנו את השבת. אורז לבן גם, שאף ילד לא יהיה מודאג פה. עד 8:00 הכל מוכן.

פשטידת קישואים (המקור: ניקי ב.)

  • 2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות
  • 3 קישואים גדולים קלופים ומגוררים (או 4 בינוניים)
  • 3/4 כוס קמח
  • 4 כפות שמן (מלבד השמן לטיגון)
  • 3 ביצים מס' 1
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית אבקת מרק טבעית
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית אבקת אפיה
  1. מטגנים קוביות בצל במעט מאד שמן (אפשר ספריי). כשהן נעשות שקופות, מוסיפים להן את הקישואים המגוררים ומטגנים עוד כמה דקות.
  2. בינתיים מערבבים את שאר החומרים.
  3. מוסיפים את הקישואים לבלילת הקמח והתבלינים ומערבבים עד לתערובת אחידה.
  4. משמנים תבנית בקוטר 26 או 2 תבניות כיכר ומפזרים עליהן פירורי לחם / שומשום / בורגול.
  5. יוצקים את התערובת לתבנית ומרססים מלמעלה עוד קצת ספריי שמן, כדי שהפשטידה לא תתייבש.
  6. אופים ב 180 מעלות כ 35-40 דקות.

מטגנים בצל וקישואים יחדיו:

מערבבים עם שאר החומרים:

תבנית משומנת עם פירורי לחם:

מוכנה לאפיה:

וכך היא נראית אחרי האפיה, חמה ומריחה נהדר:

עוף במיונז על מצע ירקות גינה (אין לי ירקות בגינה. אז נדייק ונאמר: עוף עם הירקות שהיו לי במקרר). אפשר גם בלי הירקות, רק עוף בתבנית מרוח בתערובת המיונז. אבל יותר טעים עם…

  • ירקות שיש בבית – בצל, שום, סלרי, קישוא, פלפל/גמבה, גזר וכו'.
  • ירכי עוף ללא העור.
  • מעט שמן לתחתית הקדרה/התבנית

לתערובת המיונז:

  • 2 כפות מיונז (השתמשתי במיוקל 5%, ממש מספיק)
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף פפריקה אדומה
  • 1 כף אבקת מרק טבעית / 1 כפית כורכום
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  1. לחתוך  את הירקות לפרוסות / טבעות ולהניח על תחתית הסיר המשומנת.
  2. לערבב היטב את חומרי תערובת המיונז.
  3. לעסות כל ירך עוף מכל הצדדים, עד שמצופה במיונז המתובל. להניח על הירקות.
  4. להשהות כמה שעות במקרר לספיגת הטעמים (אם אין זמן אז לא נורא גם בלי השלב הזה)
  5. לאפות ב- 190-200 מעלות כשעה וחצי.

הירקות בתחתית:

מכינים את תערובת המיונז:

עד שנהיית כמו משחה:

ועכשיו לחלק הנחמד – עושים מסאז' לעוף! בלי להתבייש!

מסדרים בתבנית על הירקות:

ואחרי שעה וחצי בילוי בתנור:

מרק עדשים כתומות כבר פורסם כאן

הילדה מתעוררת.

מה, אמא, אין עוגה?

אז גם בראוניז נאפתה, כי התנור כבר חם 🙂

שבת חמימה ונעימה לכוווווווווווולם…

Advertisements

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s