חברי לצוות

יש אצלנו בבית הספר, בין חברי הצוות, מנהג שכזה, להביא עוגה כשיש למישהו (בד"כ למישהי, ככה זה בחדר מורים בכל בי"ס יסודי ממוצע) יום הולדת, או כשחוזרת מחופשת לידה, או לשמחות אחרות. יש תורנות כזאת, וזה כל כך כיף להכנס לחדר מורים ביום הנכון ובהפסקה הנכונה ולקבל ברכה שכתובה במיטב החרוזים (בכל זאת מורות), עם מילים נעימות ומלטפות ועם עוגה שמשאירה את כולם מחייכים לפחות עד אמצע השיעור הבא.

אני אוהבת שמגיע תורי, לא רק כי אני אוהבת לאפות עוגות, אלא כי זה אתגר לעשות עוגה חדשה שעוד לא עשיתי (כי מה, עוד יחשבו שאני עושה את אותה עוגה פעמיים!).

אז הגיע תורי, ואפילו ידעתי על זה כמה ימים מראש, וידעתי שצריך לתכנן ואולי לחשוב מראש כדי שיהיו את כל החומרים בבית. רק שאתמול חזרתי מאוחר (טיפול שיאצו קודם לכל, את זה כולם יודעים…), והיו הרבה טלפונים (ערב רגיל אצל מורות, נכון חברותי לצוות?…) ועד שהגעתי להכין עוגה היה 21:45, שזה רבע שעה לפני השעה שבה אני כבר מתחילה לחשוב שאולי נדחה דברים למחר….

אז לקחתי מתכון בטוח (כלומר כזה שכבר עשיתי פעם), ועשיתי כאילו אני לא מכירה אותו (והוא לא אותי), הוספתי לו מה שמצאתי במקרר – פתיתי שוקולד לבן וריבתות וקצת רוטב טעים מלמעלה ו..וואלה! יש עוגה חדשה! אפשר להוסיף מה שבא – אגוזים, שוקולדים, חמוציות, ריבה, ריבת חלב… איזה כיף שאפשר להיות יצירתיים!

אז אם אתם לא תגלו את הסוד, גם אני לא אגלה….

לא הספקתי לצלם את העוגה, אז כנראה אצטרך לעשות אותה שוב 🙂

והערה אחרונה… כמעט לא מרגישים את הקוקוס בעוגה, אז גם מי שלא אוהב, אם לא תגלו לו, לא ירגיש…

עוגת קוקוס בחושה עם מה שיוצא – מוקדש לגיללי באהבה!

  • 1 וחצי כוסות סוכר
  • 1 וחצי כוסות קמח תופח
  • 1/2 כוס קוקוס
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • כפית תמצית וניל
  • 3 ביצים
  1. לערבב הכל יחד, אפשר במיקסר.
  2. להוסיף 1 כוס שוקולד צ'יפס לבן ולערבב רק עד שהשוקולד נטמע.
  3. לשפוך כמעט את כל הכמות לתבנית קוגלהוף משומנת או תבנית 26 או 2 תבניות כיכר, להשאיר כמה כפות מהתערובת בקערה. להוסיף להן 1 כף של קונפיטורת תות (לא ריבה, קונפיטורה…), לערבב היטב ולשפוך על הבלילה בתבנית. אפשר בעזרת מזלג / קיסם לעשות אפקט שיש קל, ואפשר גם לא.
  4. בתבניות כיכר לאפות 25-30 דקות ב- 180 מעלות, בתבנית גדולה לאפות 35 דקות לערך (תבדקו, שלא תתייבש העוגה..).
  5. על העוגה שופכים רוטב שעשוי מ 100 גר' שוקולד לבן ו200 מ"ל (מיכל אחד) שמנת מתוקה שבושלו יחד בקלחת עד שהשוקולד נמס (לא חובה..).

מזל טוב לגיללי ושניפגש בהפסקות ובשמחות וגם כשקשה זה בסדר, העיקר שנפגשים 🙂

נ.ב.
הרשומה נקראת על שם מכתב חודשי שמנהלת בית הספר שולחת לנו כדי לעדכן אותנו בכל העומד לקרות… זה נחמד שיש חברים ושיש צוות 🙂

מודעות פרסומת

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s