דרעק וג'וש (וארבעה סוגי עוגיות)

דרעק וג'וש זו סדרת טלוויזיה בערוץ ניקולודאון. למי שלא מכיר, ניקולודאון הוא אחד הערוצים היותר חינוכיים, ממנו לומדים הילדים כיצד "לעבוד" על אחיהם, לשפוך צבע על מכונית חונה, לאבד תינוק עליו עושים בייביסיטר ולקנות הרבה, אבל ממש הרבה בגדים. הוא שאמרתי, חינוך טוב, תמורת 24 שקלים לחודש. לא היתי רואה את התכנית הזו, אילולא היתה התכנית שלפני בוב ספוג, שהוא אחד הספוגים היותר חכמים שאני מכירה. ומכיוון שבוב ספוג, פטריק ושאר חבריהם נחשבים לגיבורי על בביתנו (בעיקר אני מחשיבה אותם), אין ברירה אלא לראות לפעמים גם את התכנית שלפני – להלן דרעק וג'וש, או בשם היותר מוכר – דרייק וג'וש. התכנית מספרת על שני אחים (דרייק…. וג'וש) שלא מסתדרים עם אחותם, עם עצמם ועם החיים באופן כללי והאמת היא שהתכנית ממש לא מעניינת, מלבד העוגיות שהם נוהגים להכין, עוגיות "סמורס" (SMORS). מדי פעם כשמשודרת הסדרה, הילדים מבקשים שאעשה להם את העוגיות המוזרות האלה (שמורכבות מפתי-בר עם תוספות שוקולד ומרשמלו), והיום עשיתי זאת.
כלומר, מוקדם בבוקר הכנתי בצקים ל 3 סוגי עוגיות שונים, אבל הבת שלי (שעם הגיעה לגיל ההתבגרות, הפכה לפולניה עוד יותר משהיתה), התלוננה ש"רק סמורס את לא עושה". ובכן, אם כבר עשינו שלושה סוגים, למה לא ארבעה?

אז הרי לפניכם מתכון של סמורס מהיר, משתיק קול לילדים בכל גיל, נסו ותהנו. יוצאים כ 35 סמורס, שזו כמות גדולה למדי, אז אם לא הגיעה אליכם כתה שלמה של ילדי בית ספר שובבים או גדוד רעב של חיילי גולני, תרגישו בנוח לקצץ כמויות. כמו כן, כשהסמורס מתקררים לגמרי, הביסקוויטים עלולים להפרד זה מזה, קחו זאת בחשבון (אפשר לחמם קצת במיקרו לפני הגשה ואפשר לתת את זה ככה לילדים, להם זה לא ממש משנה. אצלי אכלו את זה חם ישר מהתנור).

סמורס – SMORS

  • 2 חבילות ביסקוויט פתי בר (כ 500 גר')
  • 1 טבלה שוקולד חלב
  • 1 טבלה שוקולד מריר
  • 100 גר' מרשמלו (חבילה בינונית)
  1. על אש קטנה ממיסים יחד שוקולדים ומרשמלו. כדי שלא ישרף, אפשר להוסיף 20 גר' חמאה.
  2. כשהכל נמס וכמעט אחיד, מורחים צד אחד של ביסקוויט פתי-בר וסוגרים עם ביסקוויט נוסף (כדאי לעשות זאת בזריזות לפני שיתקשה המילוי).
  3. מכניסים לתנור שחומם ל 120 מעלות, לכ- 20 דקות.

זהו. בחיי. והם מתמוגגים מזה כאילו זו מתת אל. לכו תבינו.

בסיר בתחילת ההמסה:

ובסוף, כשהכל כבר נמס:

מורחים ומכסים בביסקוויט נוסף:

אם זה מה שישכנע לעשות שיעורים…

או להיות לרגע רגועים…..

עוגיות נוספות שהכנתי היום (מה נוספות, הן בכלל היו קודם!):

עוגיות חמאה, פקאן ושקדים, שכבר פורסמו כאן . עשיתי כמות כפולה, כשבמקום לשים 200 גר' אגוזי פקאן, שמתי 100 גר' פקאן ו 100 גר' שקדים.

עוגיות סילאן מהרשומה הקודמת…

ועוגיות מאלפות, מעלפות ונוטפות, עוגיות שוקוטופי. את העוגיות ראיתי בכמה גרסאות, הכי מצאה חן בעיני הגרסה של חן שוקרון, מהבלוג "מתוקים שלי" (מומלץ! יפהפה!). אפשר למלא את העוגיות במה שרוצים – בחמאת בוטנים מעורבבת עם אבקת סוכר (כדי להקשות אותה מעט), עם טופי קרמל, טופי קפה, טופי שוקולד, סוכריות מנטה, או כל טעם אחר שתחפצו בו. אני מילאתי עם טופי שוקולד שחציתי ל – 2 (כי הוא מוארך..). הריח שהתפשט בבית היה שוקולדי עסיסי כזה…נו, אי אפשר באמת לתאר את זה. פשוט תכינו:)

עוגיות שוקוטופי

(32 עוגיות)

  • 120 גר' חמאה רכה
  • 1/2 כוס סוכר לבן
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1 ביצה
  • 1 כפית וניל
  • 1 ורבע כוסות קמח
  • 1/3 כוס קקאו
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
  1. לערבב במיקסר כמה דקות סוכרים + חמאה
  2. להוסיף ביצה ותמצית וניל ולהמשיך לערבל
  3. לערבב בקערה נפרדת קמח, קקאו וסודה לשתיה ולהוסיף לתכולת המיקסר. לערבב עוד קצת ולעצור.
  4. להכניס את הבצק הרך שנוצר למקרר לשעתיים לפחות (אצלי הוא אושפז ללילה שלם).
  5. ליצור כדורים (בקוטר של כ 3 ס"מ), לשטח כל כדור, לשים עליו את המילוי שבחרתם ולסגור לכדור יפה.
  6. לשים ברווחים גדולים בתבנית (העוגיות משתטחות ומתפשטות).
  7. לאפות 10 דקות ב 190 מעלות.
  8. לצנן לגמרי ורק אז להוציא.
  9. להתענג…

הבצק לפני הקירור:

הטופי החצוי:

מימין לשמאל: לוקחים גוש בצק קטן, משטחים, מחביאים טופי

   

מכדררים לכדור עגול ויפה:

אופים ומתענגים:

שימשיך לכם עונג שבת….

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s