ספלוליתות וגלילותמר

לא, אלה לא קללות מהעונה החדשה של חסמבה. אלה ספלוליות תותים (העם קורא להן מאפינס, אבל אנחנו פה באולימפוס העברי, יודעים את האמת) וגלילות תמרים ואגוזים שנעשו השכם בבוקר שבת (8:00, ילדי היקרים, זה מאד השכם בבוקר שבת, לתשומת לבכם).

הבחירה בשתי אלה נעשתה מתוך שיקולים הומניים טהורים, כראוי לשוכני האולימפוס:

האחת: שתי סלסלות תותים שוכנות להן כבר מספר ימים במקרר. הגעתן למקרר היא סיפור תלאות בפני עצמו (הן התחננו אלי במרכולית – קחי אותנו! רק 8 שקלים לסלסלה! אם זה לא תלאות, אני לא יודעת מה כן) ועצם ישיבתן בו נחשב כפשע כלפי האנושות. תותים נועדו לאכילה, לא לקישוט המקרר ויפה שעה אחת קודם, אפילו השעה שלפניה כי הם נרקבים ממש מהר.

השניה: שמנת חמוצה שכמעט פג תוקפה (כלומר, פג תוקפה אתמול, אבל יש לה ריח טוב, אז זה רק כמעט) ויש להכניסה לאיזו שהיא עוגה. או בצק. או משהו. כי אסור לזרוק ודמותה של סבתא עם ידיים על המותניים עומדת לנגד עיני. כמו המראה בכניסה לבסיס צבאי ועליה כתוב "חייל שפר הופעתך", כך דמותה של סבתא עומדת ליד פח האשפה ואומרת "פולניה, שפרי ניצול השאריות!".

צירוף נסיבות קשות אלה יכול היה להוביל להכנת עוגת מייפל עם תותים, כפי שקרה במקרה ההומניטרי הקודם לתותים ולשמנת במקררנו.

אך רצה הגורל, קסמים עברו באוויר, רוח ה' ריחפה על פני המים (כנראה שמעה על התוהו ובוהו ששרר פה), התותים הפכו לספלוליות רכות וריחניות ואילו השמנת החמוצה נכנסה לבצק שק"ם והפכה שמיכה לממרח תמרים ולשברי אגוזים ענוגים שנכנסו בין קפליה.

ככה זה כשהאולימפוס הופך להומנטרי ובני האלים עסוקים בהצלת נפשות.

(וסבא שלי בטח היה אומר: כל כך הרבה מדברת בשביל מתכון!)

ספלוליתות

12 ספלוליות ענקיות או 24 בינוניות

  • 2 וחצי כוסות קמח תופח
  • 3/4 כוס סוכר
  • 100 גר' חמאה מומסת
  • 2 ביצים
  • גביע יוגורט טבעי (אפשר יוגורט תות, אבל לא היה לי)
  • 1 כוס קוביות תותים
  • קליפה ומיץ מלימון אחד
  • 1/2 כוס חלב
  • קינמון וסוכר לציפוי

מערבבים בקערה אחת את הסוכר, הקמח וקליפת הלימון.

בקערה שניה מערבבים את הביצים, החמאה, היוגורט החלב ומיץ הלימון.

את התותים מוסיפים לתערובת הקמח, רק עד שהם מצופים בקמח. מוסיפים לקמח גם את תערובת הביצים ומערבבים רק עד שאחיד, כדי שהתותים לא ימעכו. יוצאת בלילה סמיכה מאד, כמעט בצק, וזה בסדר.

לחלק את התערובת לשקעי הספלוליות (לשמן אותם לפני כן, או לשים עטרות נייר), כמות של כף גדושה לכל שקע. על כל שקע לפזר מעט קינמון וסוכר.

לאפות ב 180 מעלות 20-24 דקות, ולהוציא בזמן שלא יתייבשו וישארו רכות ומלטפות.

תערובת הביצים:

תותים לפני ואחרי החיתוך לקוביות:

נכנסים לתערובת הקמח ומצופים:

איחוד שתי התערובות:

עד כדי כף:

בתוך השקע, בלי ועם ציפוי קינמון וסוכר:

ו…:

גלילות התמרים פורסמו כאן ואכתוב שוב את המתכון:

גלילותמר

  • 1 שמנת חמוצה
  • 200 גר' חמאה
  • 2 כוסות קמח (אפשר להתחיל מ כוס וחצי ולהוסיף כמה שצריך)
  • 2 כפות סוכר

ללוש לבצק חלק, להניח בצד לשעה. לחלק ל 4 כדורים.

לרדד לעלים דקים, למרוח בממרח תמרים, לפזר אגוזים קצוצים (אגוזי מלך ופיסטוקים).

לגלגל הדוק הדוק. לחרוץ פסים בגליל בעזרת סכין ולאפות כ 25 דקות ב 180 מעלות. לצנן ולחתוך. לפזר אבקת סוכר מלמעלה.

למזמז קצת את הבצק, כי זה כל הכיף:

לפני החיתוך:

תתענגו על השבת הזו, נשאר ממנה עוד קצת (וגם מהמאפים…)

מודעות פרסומת

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s