לקחת פסק זמן

"לקחת פסק זמן ולא לחשוב…" (טוב, כשמדובר בבלונדינית, לא לחשוב הוא לא עניין של פסק זמן.)

לקחתי, בלית ברירה, פסק זמן מהשגרה הרגילה. משגרת העבודה, והעבודה השניה, והמירוץ המטורף אחרי השגת הזמן האבוד, החוגים, הארוחות, הנקיון, לבקר את זה, לחשוב על ההיא, מה הם רצו בטלפון, מי רב עם מי, למה הרבצת לו שוב, מה לעזאזל שכחתי לעשות…

מתישהוא הגוף אומר לעצור. ואם לא עוצרים, אז הוא עוצר אותנו. וזה כואב, ולא מרגיש נעים, אבל הי, אני אמרתי לך, זו את שלא הקשבת! אז עכשיו תיהי חולה. כן כן, ממש, עם כל ההתעטשויות והטישיו והכאבים ואנטיביוטיקה, כי רק ככה את תלמדי.

אז נשארתי בבית ולמדתי. למדתי להקשיב, למדתי שלפעמים חייבים לעצור רגע גם אם לא תמיד זה הרגע המתאים לחופשות של משרד החינוך, למדתי שחיידקים הם הרבה יותר חזקים מטיול של הכתה או מהרצון שלי להרגיש טוב כדי לנסוע עם הילדים שלי לסרט שהבטחתי להם.

והפסק זמן הזה היה חשוב לי למנוחה, להרגעה, להורדת עומס, הרבה זמן לחבק את הילדים ו…להתגעגע לשגרה….

אז היום חזרתי, לפחות לשגרת העבודה.

אתמול כבר הכנתי את עצמי לחזרה איטית, לראות איפה אפשר להוריד לחצים, איך אפשר לייעל את עצמי, אילו מחסומים אפשר להסיר, ממי לבקש עזרה… וידעתי שהעזרה הראשונה שאני יכולה לתת לעצמי, זה להכנס למטבח ולאפות. שבוע התנור שתק, ואם יש משהו שיחזיר אותי להרגשה הטובה זה ריח של עוגה. כבר שבוע לא הרחתי ריח של עוגה. בעצם לא הרחתי שום ריח, ככה זה כשחוש הריח מתעלם ממך.

מייד הכנתי בראוניז. שיהיה שקט בבית.

וכדי שיהיה שקט למחרת בכיתה, הכנתי ספלוליות שוקולד עם קוביות פסק זמן. ידעתי שכשאחזור היום לכיתה ואביא לילדים משהו מתוק, לאות הערכתי את מאמציהם והשתדלותם לא לשגע את המורות המחליפות, הם יעריכו גם את פסק הזמן שנתתי להם ממני (כי כמה אפשר לראות את אותה מורה, באמת צריך קצת חופש ממנה:)).

הבסיס לספלוליות האלה הוא עוגת שוקולד (כבר כתבתי עליה פה). לפני שמזגתי את הבסיס לתבניות, שמתי בכל שקע 1/2 – 1/3 קוביה של פסק זמן.

נראה שכולם נהנו מהפסק-זמן…

ספלוליות (מאפינס) שוקולד עם פסק זמן 

2 כוסות קמח
1 וחצי כוסות סוכר
4 כפות קקאו
1 אפיון
2 ביצים
1 כוס חלב
1/2 כוס שמן
מעט תמצית וניל

לערבב הכל במיקסר / בכף עץ

להוסיף 1 כוס מים הכי חמים מהברז

לערבב לתערובת אחידה.

בתבנית שקעים (כדאי לרפד את השקעים בעטרות נייר), שמים בתוך כל שקע 1/2 קוביית פסק זמן.

על זה מוזגים את התערובת, עד 2/3 גובה השקע.

אופים כ- 20-22 דקות ב- 180 מעלות (אם אופים  עוגה בתבנית אחת גדולה – 35 דקות אפייה).

גיוון: במקום פסק זמן אפשר לשים שוקולד צ'יפס חום או לבן, חתיכות של מקופלת, כיף כף או כל חטיף מתוק אחר או סתם קוביית שוקולד (חלב/לבן/מריר). וכמובן אפשר לשים מרשמלו, M&M ומה שבא לכם עוד (חוץ ממלפפון חמוץ).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

אל תשכחו לעצור לפעמים….

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s