ולקינוח – עוף בפלפלים אדומים (ולפעמים גם יין)

אחרי כל המתוק הזה של הקינמון והסוכר, הינו חייבים להחליף אווירה.

  • טיגנו 2 בצלים
  • הוספנו כמה שיני שום שלמות
  • הוספנו 3 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות (או איך שבא)
  • 5-6 גבעולי סלרי חתוכים ל 3
  • רוטב סויה (לא חובה).
  • מטגנים כמה דקות ומוסיפים 10-12 ירכי עוף נקיים מעור ושומן (כי ככה אנחנו אוהבים). אפשר להשחים אותן קצת מכל צד.
  • מוסיפים סילאן, כרבע כוס (האמת היא ששפכתי בלי להסתכל)
  • מוסיפים תבלינים: פפריקה מתוקה (1-2 כפות), מלח גס (תתחילו מכף אחת ותעלו לפי הטעם…), אבקת מרק טבעית (כף אחת), פלפל שחור.
  • מוסיפים מים עד שהם מכסים את העוף.
  • מרתיחים, מקטינים את האש ומבשלים שעה..
  • מגישים על אורז לבן.

גלגלו למטה לשדרוג…

טיגון קצר של הירקות:

תוספת עוף ועליו סילאן:

עם כל התבלינים, מתחיל להתבשל:

ובצלחת, על האורז הלבן…

שדרוג חגיגי:

אפשר במקום או בנוסף לסילאן להוסיף 1/2 בקבוק יין אדום יבש. אפשר גם לשים את כל החומרים בקדרה גדולה ולהכניס לשעה וחצי לתנור. אני נוהגת לעשות את העוף בסיר חשמלי, זה יוצא מעדן!

מניחים בשכבות:

בצל, סלרי, פלפלים.

שכבת עוף, מתבלים בפלפל שחור, מלח, אבקת מרק טבעית, פפריקה. הופכים את העוף ומתבלים גם בצד השני

שוב שכבת ירקות ושכבת עוף מתובל.

מוסיפים לכל סיר עוד כף מלח אטלנטי, חצי בקבוק יים ועוד קצתמים (לא צריך שהכל יהיה מכוסה).

למעלה אפשר לשים פרוסות תפוחי אדמה מתובלות במעט פפריקה ומלח.

 

 

בתאבון!

 

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s