פקאן בסתר

עצי פקאן רבים בקיבוץ פזורים
מתחת להם מסתובבים ילדים והורים
מחפשים אגוז עגלגל עם קליפה חמימה
כזה אחד שהצליח לא להשבר כשנחבט באדמה
מצאת אגוז? הכנס לכיס מייד
ולך לחפש עוד אחד…

הסיכויים למצוא אגוזים הולכים ופוחתים
ולא רק בגלל המחסור בגשמים
בין העלים יד נעלמה
אוספת את האגוזים עם הנץ החמה
שקיות וכיסים היד ממלאת
בכשרון רב את כל האגוזים מוצאת

אז אם במקרה עברת בדשא ומצאת אגוז פקאן
הרי זה בגדר נס חנוכה קטן
ואם לא מצאת – סמוך על הקיבוץ, לקיבוץ פתרונים
לשם כך נבנה הכלבו בדיוק מול עצי הפקאנים
ושם בין הבמבה, השמפו והסוכר
מסתבר שתוכל להשיג פקאן – אפילו מחר.

כל יום, בדרך לאוטובוסים הצהובים שלוקחים את הילדים לבית הספר, הילדונת עסוקה בשאלות קיומיות (כגון – מדוע שוב העירו אותי לבית הספר ומה כבר יש לי לעשות שם, זה רק מפריע לי לקרוא את הספר שלי בשקט). הילדון מחפש אגוזים מתחת לעצים שלידנו. האגוזים השנה קטנים במיוחד, ככה שעוד יותר קשה למצוא אותם. כל אגוז שנמצא מביא שמחה ונכנס ישר לכיס (וזה נס רפואי אם אני לא מכבסת אותו למחרת יחד עם הכיס). הילדון לא מבין איך בבקר אחד יש המון אגוזים שנפלו בלילה וכשהוא חוזר מבית הספר כבר אין אף אגוז על האדמה… מוזר הא?
הוא לא מודע לעובדה שיש כמה מ"הוותיקים" שיש להם אולי בעיות שמיעה, קצת לחץ דם או כאבי גב, אבל בעיות ראייה אין לאף אחד מהם, הם בורכו בעיני נץ והם יודעים להבחין באגוז פקאן על האדמה עוד לפני שהוא יודע שהוא הגיע לשם. מבורכי-ראייה אלה מסתובבים להם עם ידיים מאחורי הגב, כשיד אחת אוחזת שקית (שקית זו נקראת "שקית פן" – פן נמצא משהו), ותוך כדי הליכה ודריכה על העלים שנשרו מהעץ לא מכבר, ראש מושפל לאדמה ועיניים נעוצות בקרקע, הם צדים כל פקאן.

ובכן, כיאה למשפחה מוכשרת ומבורכת ביכולת פתרון בעיות, גם אנחנו מצאנו כמה פקאנים
(בשקית, כתוב עליה 100 גר' אגוזי פקאן, זה ליד המדף של הפרג)
והם השתלבו נהדר במאפינס ריבת חלב, שמקורם במתכון של יעל גרטי וכשהגיעו לדודה חמודודה במשתלה, היא התענגה עליהם קשות ואמרה שזה טעים. הם קלי הכנה ועם ריח משגע. נסו ותהנו.

מאפינס ריבת חלב
יוצאים 10 ממש גדולים או 34 מאפינס קטנים

  • 2 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 4 כפות גדושות ריבת חלב
  • 200 גר' קמח (בערך כוס וחצי)
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 2/3 כוס אגוזי פקאן קצוצים (א ושוקולד צ'יפס או תוספות אחרות שאתם אוהבים).
  1. מקציפים יחד סוכר וביצים כדקה לתערובת תפוחה צהבהבה
  2. מוסיפים מחצית מהשמנת וממשיכים לערבל
  3. מוסיפים ריבת חלב וממשיכים כנ"ל.
  4. מערבבים בקערה קמח ואבקת אפיה ומוסיפים אותם בהדרגה תוך המשך הערבול.
  5. מוסיפים את יתרת השמנת תוך כדי ערבול קצר ועוצרים את המיקסר.
  6. מוזגים מעט מהתערובת לכל שקע בתבנית (כדאי לרפד בעטרות נייר), מפזרים מעט פקאנים קצוצים ושמים עוד כפית מהתערובת על הפקאנים (כך שבסופו של התהליך כל שקע יהיה מלא עד כ 3/4 גובה בתערובת).
  7. אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כרבע שעה למאפינס קטנים וכ 25 דקות לאלה הגדולים (אני עשיתי קטנים, 15 דקות בתנור מספיקות בהחלט).

כך נראית העיסה בסיום הערבול:

לפני הפקאן

מפזרים אגוזים קצוצים:

אחרי עוד כפית מהתערובת:

ואחרי אשפוז בתנור:

מנסים לחכות שיתקרר ו…בתאבון.

מודעות פרסומת

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s