בלוז לאשפוז (או: געגועים לבמבה אדומה)

סיפור ראשון:

כשהיינו ילדים, אי שם בבית הילדים של שנות ה-80, הממתקים והחטיפים שהכרנו היו בעיקר אלה שנתנו לנו בימי הולדת ובימי שישי (הם גם אלה שכיכבו אחר כך בחדר של ההורים, כי זה מה שהיה ב"סופר" של הקיבוץ). בימי שישי היינו מקבלים קוביות שוקולד (פרה, אלא מה) בתוך קעריות חומות כאלה מזכוכית (אני חושבת שעל שמי רשומות כמה שבורות כאלה, אבל אל תגלו). זה היה בנוסף לחלת שבת שריחה הוא ריח שמעולם לא הצלחתי לשחזר, לעתים עם ריבה בפנים ולמיץ שעשוי ממים ותרכיז בטעם תפוזים, שתודה לאל אף אחד לא הצליח לשחזר (ואני מקווה שאף אחד לא יחשוב לנסות).
אבל זה לא הכל! בימי שישי של קיץ היינו מקבלים קרטיב, אחרי ה"ויכולו השמיים והארץ וכל צבאם" ולפני שהמטפלות היו צועקות את הקריאה הבלתי נשכחת "הולכים לחדרים!" (תרגום: "לכו כבר לחדר של ההורים, הרי ממילא עוד מעט תשובו לפה"). בחורף היינו מקבלים קרמבו, הממתק השנוא עלי, אותו הייתי נותנת בדרך כלל לנרי, שביקש הכי יפה. מיותר לציין איך נראו החולצות הלבנות שלנו לאחר שהיינו מגיעים לחדר של ההורים, אבל למי אכפת, בימי שישי אפשר להשאר הרבה יותר מאוחר שם, ולפעמים ההורים משאירים אותך אצלם עד שבת!

אבל זה עוד כלום, חברים, זה עוד כלום.
כי בימי הולדת (שהיו נחגגים בימי שישי כמובן), היינו מקבלים על השולחן עם המפה הלבנה, בתוך אותן קעריות זכוכית חומות, גם במבה אדומה. כן, כן, קראתם נכון, גם. כלומר תוספת אדומה, מתוקה ובלתי אפשרית לאכילה כמעט.
או אז, בית הילדים היה נחלק לשניים – אלה שאוהבים במבה אדומה (6 ילדים) ואלה שלא (שאר ה 24). אלה שלא אהבו, סתם התרגשו למראה התוספת הצבעונית, אבל לא נגעו בה. ואלה שאהבו… להם היה תוך דקה פה מלא באדום אדום המתוק מתוק הזה, ולא היה גבול לשמחתם.
באיזה חלק של בית הילדים אני הייתי? לא מגלה…

סיפור שני:

החיים האלה מביאים עמם דילמות קשות שיש להתמודד עמן, לעתים על בסיס יומיומי – מה ללמוד, לאן לנסוע לטייל, מה ללבוש (במקרה של אישה מצויה) ולעתים גם – מה להביא כשמגיעים להיות אושפיזין. ועוד לזוג בשלני-אפייני כזה, שכל היום עולה ממטבחם ריח של תבשיל מצוין או עוגת שמרים מטלטלת…
אז עוגיות. עוגיות זה טוב לאשפוז. יש עוד מתאשפזים, אז בטח מישהו יאכל.
משהו קל. כי חם נורא. חמאת בוטנים אולי? כן!

אז איך התערבבו להם הסיפורים?

כשיצאו העוגיות מהתנור, טעמתי חתיכה אחת קטנה. כשנמסה העוגיה על הלשון, חזרו לי תוך שניה מראות יום ההולדת עם הבמבה האדומה בקערית הזכוכית החומה….. הטעם של העוגיה היה …. אדום.. מתוק..בלתי אפשרי… זה!
ושעתיים לאחר מכן, כשבאתי להיות אושפיזין, לקח גילי, המאשפז הראשי, עוגיה, טעם אותה ואמר: "יו, זה כמו במבה אדומה!" אז הבנתי שאני לא לבד בשריטה, וגם מי שלא גדל בבית הילדים, כנראה שהסתובב במקומות מפוקפקים מספיק כדי שיגיע אל פיו אותו מעדן אדום, דביק, מתוק ובלתי אפשרי.

אז הנה המתכון, רק 3 מרכיבים, אין קמח (ויש תורה), מתאים גם לפסח ובעיקר לשעות נוסטלגיה:

  • 1 כוס חמאת בוטנים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 ביצה.

כן, זה נראה הזוי, אבל זה כל מה שיש בהן. מערבבים הכל היטב עם כף עץ. מניחים בעזרת כפית (וכפית שעוזרת לה, סתם כי היא נחמדה) תלוליות על תבנית מרופדת נייר אפייה ואופים 8-10 דקות, ב 180 מעלות. לא יותר. מחכים כמה דקות ומצננים.

ועם קצת אבקת סוכר, סתם בשביל היופי:

גבי וגילי, תודה על האשפוז, תמיד נעים וטעים להתאשפז אצלכם ואתם מרפאים מצוינים!

חג שמח…

Advertisements

4 מחשבות על “בלוז לאשפוז (או: געגועים לבמבה אדומה)

  1. שאלה (ורצינית לשם שינוי). במבה אדומה לא עשויה מבוטנים, אם אני זוכר את הטעם נכון (מה שלא סגור כמובן). נראה לי שזה יותר דומה לדגני בוקר עם המון חומרי טעם וריח (וצבעי מאכל!).
    אקיצר, איך זה מסתדר בטעם?

  2. תשובה (שתשתדל להיות רצינית לא פחות): במבה אכן לא עשויה מבוטנים, היא עשויה מתירס מותפח שמצופה בחמאת בוטנים, ומכאן הטעם שלה. במבה אדומה מצופה גם במשהו אדום ודביק שמתיימר להיות בטעם תות שדה, לא פחות.
    הטעם טעים, לפחות לדעתי, אם היא נחשבת איפה שהוא:)
    אקיצר, אני בטוחה שעמוק עמוק בתוך לבך, אתה מצטער שאת העבודה בשיווק עשית על המותג המזעזע "שלווה" במקום על מעדן האלים "במבה אדומה", אבל אולי בדוקטורט…

  3. העונג כולו שלנו!
    אנחנו מחכים ליום שבו כבר תרגישי בבית אצלנו ולא תרגישי צורך להביא משהו כל פעם שאת באה… אבל האמת היא… שאת תמיד מביאה דברים כל כך טעימים (במיוחד הלבנדר 🙂 ) אז אולי נשאיר את זה כך?…?…

  4. אני מביאה דברים רק כשאני מרגישה בבית: 🙂
    ואני מבטיחה שבפעם הבאה ממש אשתדל להביא עוגיות לבנדר (ואם אין, אני אמציא!)

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s