עוגיות חמאה-פקאן זריזות

במסגרת אוורור ספרי הבישול והאפייה, מצאתי מתכון זריז, מהספר "עוגות בכיף" של תמי סירקיס-אקרמן:

יוצאות כ 40-50 עוגיות קטנות.

  • 100 גר' אגוזי פקאן טחונים
  • 8 כפות קמח תופח
  • 8 כפות סוכר
  • 100 גר' חמאה חתוכה לקוביות (אפשר לרכך מעט במיקרו)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3-4 כפות מים קרים

מערבבים (אפשר במעבד מזון) פקאן, קמח וסוכר. מוסיפים חמאה ותמצית וניל. מוסיפים את כפות המים לפי הצורך (אני הוספתי 3). מערבלים עד שנוצר כדור בצק.

עובדים בידיים רטובות (מקל על גלגול הבצק), מגלגלים לכדורים כמות של כפית בערך.

את הכדורים מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה , כדאי לשמור על רווחים בין הכדורים, במהלך האפייה הם משתטחים לגמרי.

אופים ב 170-180 מעלות כ 10 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות.

לצנן מעט בתבנית ורק אז להוציא, אחרת הן נשברות…

גיוון:

אנחנו הוספנו כפית אחת של קינמון לבצק בשלב הוספת הסוכר. אפשר להוסיף אותה כמות של קפה נמס, קליפת לימון או תפוז מגוררת או כל שילוב אחר שבא לכם.

בתאבון 🙂

מודעות פרסומת

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s