Apple Strudel אני מבקש!

אז אחרי כל העוגות של אתמול, סבא שלי מתקשר היום ב 9 בבוקר ושואל: תגידי, לא אמרת שעשית עוגות אתמול? ראיתי אצל אמא שלך, אני לא אוהב כאלה עוגות.
אני: אז איזו עוגה אתה רוצה?
סבא: תפוחים, כמו שאני אוהב.
אני: מה, שטרודל?
סבא: נו בטח, כמו של סבתא, אפל שטרודל אני מבקש!

ולא, אפל שטרודל של סבתא זה לא מבצק עלים, וגם לא מעלי פילו (כמו המתכון הנהדר של אהרוני) – רק מבצק פריך כזה בערך.
לקח לי שעה.. אבל מצאתי את המתכון של הבצק, כתוב על איזה דף מהוה.
אז סבא…בבקשה. אפל שטרודל לבקשתך. (המלית מבוססת על המתכון של אהרוני, אבל אל תגלו לסבא שלי…)

מהבצק והמלית יוצאים 4 שטרודלים. אני אפיתי כל שטרודל בתוך תבנית אינגליש  והם יצאו מאד חתיכיים.

לבצק:

  • 4 כוסות קמח
  • 1 מיכל שמנת חמוצה / יוגורט
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 100 גר' חמאה רכה
  • 4 כפיות סוכר
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 2 ביצים

ללוש הכל יחד לבצק רך ונעים. לתת לבצק לנוח כחצי שעה. בינתיים מכינים את המלית.

מלית:

  • 6 תפוחי עץ גרנד (הירוקים החמצמצים) קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 50 גר' חמאה
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כפית גדושה קינמון
  • גרידת לימון
  • כ 50 גר' שקדים פרוסים (או גפרורי שקדים, זה מה שהיה לי)
  • 1/2 כוס צימוקים מושרים ברבע כוס מיץ לימון.

לאדות תפוחים בחמאה כמה דקות. להוסיף את הסוכר, הקינמון וגרידת הלימון, לערבב ולאדות עוד כמה דקות. להוסיף את השקדים והצימוקים (יחד עם מיץ הלימון), לאדות עוד 2 דקות ולכבות את האש.
לשים לצינון על מסננת.

לחלק את הבצק ל 4 חלקים. לרדד כל חלק לעלה די דק, לשים ב 1/3 הקרוב של הבצק את המלית ולסגור.

      
למרוח בביצה ולהכניס לתנור שחומם לחום בינוני, 180 מעלות, לכ 25-30 דקות.
כשהשטרודלים יוצאים, לבזוק עליהם אבקת סוכר.

אפל שטרודל ריחני בדרך אליך, סבא 🙂

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s