בייגלך לקינדרלך

פעם אמא שלי היתה עושה בייגלה מעולים. היא היתה עושה כמות אדירה של בצק שמרים ריחני, ואחר כך יושבת בסלון עם קערה ומגש והופכת באצבעות קסם את הבצק לבייגלה קטנים וטעימים. רציתי לעשות כאלה גם. אך אבוי, אין שמרים במרכולית! אה.. מרכולית זה המקום בקיבוץ בו קונים מוצרי חלב, ירקות, פירות ובשר וגם חלק ממצרכי האפייה. החלק השני נמצא ב"כלבו". לזר שלא מכיר, יקח כשנתיים להבין איפה נמצא הסוכר (כלבו) ואיפה הקמח (מרכולית), איפה הסודה לשתיה (כלבו) ואיפה אבקת האפיה (מרכולית). לך תחפש הגיון בשגעון ולך תחפש שמרים ביום שישי במרכולית.

אז נסתדר בלי שמרים, הרי אנחנו קיבוצניקים עשויים ללא ח'!

אלה הבייגלך של רונן גורן מ"ששת מאפים", פורסם ב"על השולחן" ונשמר אצלי כלכך מזמן….

ממתכון זה יוצאים כ 150 בייגלך קטנים או כ 80 גדולים יותר. אפשר לעשת חצי כמות.

  • 1 ק"ג קמח
  • 2 שקיות (20 גרם) אבקת אפייה
  • 1 כף גדושה (20 גרם) מלח
  • 200 גרם חמאה רכה 
  • 1 כוס (240 מ"ל) שמן 
  • 1 כוס (240 מ"ל) מים
  • ביצה טרופה עם כף מים, לטבילה 
  • 1 כוס שומשום, לציפוי (אפשר לגוון, יפורט בהמשך).

בקערת המיקסר שמים קמח, אבקת אפייה ומלח ומערבלים מעט.
מוסיפים חמאה ומערבלים עד תערובת פירורית.
מוסיפים את שאר החומרים ומערבלים רק עד קבלת כדור בצק אחיד ולא דביק.

נותנים לבצק לנוח כ 20 דקות.
מחלקים את הבצק ל 4 חלקים שווים.
מכל חלק יוצרים נקניק. את הנקניק חותכים לרוחב ל 20 חלקים.

אם רוצים בייגלך גדולים, מכל חלק יוצרים "נחש" קטן וסוגרים לעיגול בייגלה. אם רוצים בייגלה קטנים, מחלקים כל חלק ל 2 נחשים ויוצרים בייגלה כנ"ל. (אני בחרתי באפשרות השניה).

כל בייגלה קטן וחמוד טובלים בביצה טרופה עם מעט מים ואז בצלוחית עם שומשום. לסדר בתבנית ולאפות עד שמתקשה ומזהיב (כ 20-25 דקות) בחום בינוני (180 מעלות).

אבל…מה..לא נגוון קצת?
חלק מהבייגלה קיבלו ציפוי של בצל יבש:

חלק אחר קיבלו שמלת זרעי כמון:

והחלק האחרון קיבלו שמיכה מיוחדת: של תערובת תבלינים שום-רוזמרין-מלח גס, מחוות התבלינים (ולדעת הטועמים זה היה הכי מיוחד וטעים):

וכך זה נראה אחרי האפייה:

הקינדרלך שמחו מאד על הבייגלך.

בתאבון!

מודעות פרסומת

5 מחשבות על “בייגלך לקינדרלך

  1. כל הכבוד על החריצות.
    מוסיפה עוד מתכון לבייגלה (אצלנו קוראים לו "הבייגלך של תמי"):
    5 כוסות קמח
    1 כפית מלח
    1 וחצי ח' אבקת אפייה
    1 וחצי חבילה חמאה מומסת (בשביל עטר ובמקור: מרגרינה)
    200 גרם שומשום
    כוס מים קרים.

    מערבבים הכל יחד. יוצרים בייגלה קטנים. אופים בחום בינוני.

  2. נשמע מעולה, אנסה בקרוב
    רק שתדעי שאצלי במקרר תמיד יש שמרים אז בפעם הבאה רדי שתי קומות, ערכי ביקור נימוסים וקחי לך שמרים כיד המלך והגילי…

  3. נו.. הגזמת.. חסר על מה לקטר במרכולית??? הפירות מלפני שבוע, הפסטרמה שעטופה במרקם לבן וחשוד… הגבינות שהתאריך שלהן פג אתמול…
    להמשיך???? 🙂

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s