שקדקות (עוגיות שקדים ממש דקות)

איך אני אוהבת מתכונים עם 4 מרכיבים בלבד!!!

דקיקיות שקדים ממש מהירות, כשרות לפסח (נטולות קמח), כשרות לדיאטה כלשהי (נטולות שמן, רק לשים לב לקלוריות של השקדים…) וכשרות לי (נטולות חלב):

  • 2 חלבונים
  • 100 גר' אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 300 גר' שקדים פרוסים

מערבבים במטרפה חלבונים, אב.סוכר ותמצית וניל עד שאין גושים. שופכים לתערובת את השקדים, מערבבים עד שכל השקדים מצופים לגמרי. בעזרת כף מניחים "שלוליות" בתבנית מרופדת נייר אפייה, כדאי לשטח את השלוליות כך שהעוגיה תצא דקה.

אופים ב 160 מעלות 10-12 דקות. מצננים לגמרי ורק אז מוציאים מהתבנית.

בפעם הראשונה עשיתי רק עם שקדים. בפעם השניה כבר לא נשארו לי שקדים פרוסים בכמות מספקת, אז עשיתי עם שקדים חצויים, שקדים פרוסים וקשיו קצוץ דק (100 גר' מכל סוג). אפשר לגוון, בתנאי ששומרים על היחס של 150 גר' גרעינים/שקד/אגוז לכל חלבון ביצה אחד.

המקור: קרין גורן

מודעות פרסומת

מחשבה אחת על “שקדקות (עוגיות שקדים ממש דקות)

  1. "המקור" אולי של קרין גורן, אבל המתכון הוא של אורנה ואלה. עוד כשקרין מרחה על עצמה שוקולד בפלגמטיות מושלמת בלי שיצלמו אותה.
    ורוב הקלורית בשקדים, סוד קטן – לא באות מהפחמימות או מהחלבונים שם… 🙂

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s