יודעים איך אומרים פיסטוק בעברית?

אלת הבוטנה.

סתם שתדעו.

סוף סוף הביאו לכלבו של הקיבוץ פיסטוקים קלופים. כלכך חיכיתי להם.

היה לי מתכון (של תמר כרמון מקונדיטוריית "מינוטי") שחיכה המון זמן…והיה שווה.

  • 100 גר' פיסטוקים טבעיים קצוצים גס (קצצתי במעבד מזון קטן, יצא יופי. לא לטחון עד דק…)
  • 150 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות (לי היתה חמאה רכה, זה לא שינה כלום)
  • 80 גר' אבקת סוכר (כ 2/3 כוס, אבל כדאי לשקול)
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 200 גר' קמח לבן (בערך כוס ושליש, שוב, כדאי לשקול)
  • 1 חלמון

מערבבים במיקסר, או במעבד מזון, או בידיים (…) את כל החומרים מלבד הפיסטוקים לבצק חלק.

מוסיפים את הפיסטוקים הקצוצים ומערבבים רק עוד קצת, עד שיטמעו בפנים.

מכינים 2 גלילים מהבצק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לפריזר לחצי שעה עד שעה (אפשר גם לשמור במקפיא כמה חודשים ולחכות לשעת כושר..). חשוב שבפריזר ינוחו הגלילים על משטח ישר. אני עשיתי את הגלילים מלבניים, ויצאו עוגיות מלבניות, סתם לגוון…

פורסים לפרוסות דקות (אז יוצאות עוגיות עדינות), מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים ב 175 מעלות 15 דקות או עד שמזהיבות ומתייפות.

הצנצנת מתרוקנת מהר….

Advertisements

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s