עוגיות כמו חול ו..יש מה לאכול

כבר הרבה זמן שאני מתכננת להאכיל בחול את בני משפחתי. והיום ב YNET היה מתכון עם סיפור יפה. אז שאני לא אנסה?

העוגיות נקראות עוגיות חול / גרייבה / רריבה (תלוי באיזו עדה) והן באמת מתפוררות ונמסות בפה…

יצאו כמעט 80 עוגיות קטנות ולא צריך לאכול יותר מ1-2 בכל פעם..אז לא להבהל מכמות השמן (במתכון המקורי מצוין יותר שמן, הרשיתי לעצמי להוריד).

לעוגיות אלה רק 4 מצרכים ולכן אני כבר אוהבת אותן 🙂  :

  • 1/2 ק"ג קמח (3 כוסות וקצת, כדאי לשקול)
  • 1 שקית (100 גר') אבקת סוכר
  • 1 ורבע כוס שמן (במקור 1 ושלושה רבעים, אני הורדתי . לטעמי אפשר להתחיל מכוס אחת ולהוסיף).

ללוש הכל לבצק חלק.

ליצור כדור קטן (בגודל של עגבניית שרי ממוצעת). ולמעוך קלות. אם בזמן המעיכה נוצרים סדקים, יש להוסיף עוד קצת שמן לבצק.

יוצרים כדורים קטנים, שמים בתבנית וטופחים על כל כדור בעדינות כדי לשטח מעט (ככה יוצאות עוגיות יפות יותר).

מניחים על כל עוגיה שקד ומועכים מעט לתוך העוגיה (חשבתם שהמרכיב הרביעי לא יגיע הא?..)

אופים כ- 30 דקות ב 170 מעלות (העוגיות צריכות להיות בצבע חום בהיר, להזהר לא לשרוף את השקד).

לצנן מעט ולהוציא מהתבנית.

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s