רולדות שמרים, השוקולד בפנים ואפילו לא לשים

בא לי ריח של שמרים בבית, אבל לא רציתי כמות גדולה של בצק. וגם זה צריך להיות זריז, כי למי יש זמן.

ניסיתי את עוגת השמרים למתחילים של קרין גורן, וואלה יצאה יופי ועם ריח שווה (תיקנתי קצת את המתכון איפה ששיניתי..). אפשר להחליף את החלב בחלב קוקוס.

יוצאות 3 עוגות ב-3 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות (אפשר גם 4 אבל קטנות יותר):

1/2 כוס מים פושרים (120 מ"ל)
1/2 שקית שמרית (25 גרם) או 2 כפות = 25 גר' שמרים יבשים (אלה שקונים באריזת וואקום)
1 חב' חמאה (200 גרם)
1/2 כוס חלב (120 מ"ל)
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
2 ביצים
3 וחצי עד 4 כוסות קמח (500 גרם או קצת יותר). אני שמה 4 בד"כ.
1/4 כפית מלח
למלית:
ממרח שוקולד (אפשר ממרח חלבה, ריבה ואגוזים, חמאה מומסת וקינמון או כל צירוף אחר).
לזיגוג:
1/4 כוס חלב
1/4 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל

1. מערבבים שמרים עם מים פושרים. מוסיפים את הסוכר.
2. ממיסים חמאה במיקרו, מוסיפים לה את החלב.
3. מאחדים עם תערובת השמרים ומוסיפים את הביצים.
4. מוסיפים קמח ומלח ומערבבים עם כף עץ או במיקסר עם וו לישה, יוצא בצק דליל למדי.

להתפיח 3-4 שעות בקערה עם מכסה או עם ניילון נצמד (במקור כתוב להתפיח במקרר, לא היה לי מקום במקרר לכזו קערה גדולה, תפח יופי גם בחוץ).

לחלק את הבצק ל 3 כדורים.

כל כדור לרדד לעלה, למרוח בממרח הרצוי ולגלגל לרולדה. להניח בתבנית אינגליש משומנת ולהתפיח עוד כשעה-שעתיים. (אצלי זה היה מונח ליד סיר מרק חם…). אפשר גם בלי להתפיח שוב אם אין זמן, זה תופח בתנור.

לאפות בחום בינוני נמוך 170 מעלות, 30 דקות.

עד שמוכן לבשל את חומרי הזיגוג יחד עד שהסוכר נמס לחלוטין ולכבות את האש.

מייד כשמוציאים את העוגות, לצקת מהזיגוג על כל עוגה (נשמע מין צצצצצסססססס כזה…זה רעש נורא נחמד).

בתאבון:)

מודעות פרסומת

6 מחשבות על “רולדות שמרים, השוקולד בפנים ואפילו לא לשים

  1. פינגבק: חיתוכיות ג’ינג’ר (או: עוגות במקום תעודות) « מנדלעך

  2. פינגבק: בין סיפור לכיפור « מנדלעך

  3. פינגבק: טיול למיטיבי לסת « מנדלעך

  4. איך יכול להיות שכמות של שמרים טריים ויבשים היא אותה הכמות? שמרים יבשים חזקים יותר מטריים ובגלל זה שמים שליש. לא?

    • במתכון המקורי של קרין גורן היה כתוב 1/2 שקית שמרית ואכן בפעמים הראשונות עשיתי כך וזה יצא מצוין. מאז שאני משתמשת בשמרים יבשים אני שמה 2 כפות מלאות, שזה 25 גר'. גם אז זה מצליח נהדר. אפשרות נוספת היא לשים קוביה שלמה של שמרים טריים (ואז זה כבר 50 גר'). מקווה שעזרתי:)

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s