נה נה נה – עוגת גבינה!

התבקשתי בעבודה להכין עוגה ליום הולדתה של מיכל. ב-מ-ק-ר-ה יום הולדתה יוצא סמוך לשבועות (איזה במקרה, ברור לי שהיא תכננה את זה במדויק), אז אם כבר עוגה – שתהיה עוגת גבינה. ואם כבר עוגת גבינה, שתהיה מיוחדת, כי לא כל יום יש יומולדת…

העוגה נראית כלכך מסובכת, אבל בעצם פשוטה להפליא, הנה, אפילו בלונדיניות מצליחות להכין אותה בלי שום בעיה 🙂

המקור של איילת הירשמן (תוכלו לקרוא פה), ואני הוספתי עוד ציפוי כדי שהעוגה תהיה חגיגית וטעימית במיוחד. את הציפוי אפשר לגוון כרצונכם (רעיונות לציפויים – כאן, כדאי לגלגל את העמוד למטה).

מה צריך: קערה להכנת התחתית, מיקסר להכנת המלית, סיר קטן להכנת הציפוי,  תבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ מרופדת ב3 ניירות אפייה (החמאה נהיית נוזלית באפייה, והתבנית קפיצית… אני גזרתי עיגולים בקוטר התבנית ומעט יותר), תבנית תנור גדולה יותר ומצב רוח טוב (אחרת העוגה לא מצליחה, בחיי).

למה תבנית בתוך תבנית? עוגת גבינה טובה ויציבה יש לאפות בתבנית שיושבת בתוך תבנית עם מים רותחים במשך כל האפייה. אז לא לזייף בזה, אחרת העוגה "נופלת". ואנחנו לא רוצים שזה יקרה…

תחתית:

  • 200 גר' עוגיות פתי בר מרוסקות (אפשר לשים בתוך שקית, לסגור היטב ולהוציא על זה אגרסיות עם מערוך, אפשר סתם לשבור ולהכניס למעבד מזון ותוך שניה זה פירורי להפליא).
  • 1 כוס (100 גר' בדיוק) אגוזי מלך או פקאן קצוצים / גרוסים.
  • 3 כפות סוכר
  • 70 גר' חמאה מומסת.
  1. לערבב הכל יחד עד שהחמאה מצפה הכל. לשטח בתבנית(עם נייר האפייה), כשמרפדים מילוי גם 1-2 ס"מ מהשוליים.
  2. לאפות 10 דקות בחום בינוני, 180 מעלות, להוציא ולצנן מעט עד שהמלית מוכנה.
  3. להנמיך את חום התנור ל 150 מעלות.
  4. לרפד את תבנית התנור הגדולה ב 2 שכבות נייר אלומיניום (רק להניח אותו).
  5. להניח את התבנית עם התחתית בתוך תבנית התנור הגדולה יותר, על נייר האלומיניום, ולסגור אותו עד שולי התבנית העגולה (בקיצור, יוצרים לתבנית העגולה "קן לציפור" כדי שלא יכנסו אליה מים בזמן האפייה). עד כאן החלק הכי מסובך להבנה וזריז לעשייה.

 

מלית:

  • 800 גר' גבינת שמנת (אני השתמשתי בכזו של 5% של תנובה, זה בא בקופסת פלסטיק קטנה שמכילה 200 גר' בדיוק. עברה שמועה שאפשר להשתמש גם בגבינה 5% רגילה ולהוסיף 2 כפות קורנפלור אבל לא ניסיתי).
  • 2 גביעי שמנת חמוצה (כן, אפשר ורצוי 9%)
  • 1 ורבע כוסות סוכר
  • 1 וחצי כפיות תמצית וניל טובה
  • 4 ביצים מס' 1.

הכנה:

  1. בקערת המיקסר מקציפים גבינה ושמנת עד שהתערובת נהיית אוורירית.
  2. מוסיפים סוכר ותמצית וניל וממשיכים לערבל.
  3. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבלים עוד קצת… ודי.
  4. כדאי להכניס את התערובת למקרר שתתייצב קצת (גילוי נאות – למי יש זמן לזה..).
  5. לשפוך את תערובת המלית על התחתית  האפויה, שכבר התקררה לה בתבנית ושוכנת לה ב"קן" בתבנית הגדולה.
  6. למלא מים רותחים בתבנית התנור הגדולה עד שיגיעו לאמצע שולי התבנית הקטנה, להכניס לתנור.
  7. לאפות שעה וחצי בחום של 150 מעלות (אני הנמכתי מעט כי התנור שלי מעפן), עד שהעוגה יציבה ומזהיבה מעט למעלה.
  8. בסיום האפייה לכבות תנור, אך לא להוציא את התבנית, לפתוח את התנור מעט ולתת לה להתקרר שם שעה.
  9. אחרי שעה להוציא את התבנית ולקרר אותה לחלוטין בחוץ, זה הזמן בו נצפה את העוגה…

ציפוי – גנאש שוקולד לבן (אפשר לעשות חצי כמות, נראה לי שזה מספיק):

  • 1 מיכל שמנת מתוקה (אפשר עם כמה שפחות אחוזי שומן)
  • 2 טבלאות (=200 גר') שוקולד לבן (היה לי בבית רק שוקולד פרה לבן עם גרגירי קפה..מסתבר שזה יוצא טעים יחד..)
  1. להמיס בסיר קטן עד שהתערובת אחידה. לקרר מעט ולשפוך בעדינות על העוגה
  2. על הציפוי שמתי שקדים פרוסים, סתם כי זה יפה.

זהו. בחיי שזהו.

מיכלי יקרה, שיהיה לך יומולדת שמח, נעים וטוב…

מודעות פרסומת

מחשבה אחת על “נה נה נה – עוגת גבינה!

  1. שווה! אנחנו בדקנו זאת (אני ותולעי בית הספר). אין כמו עטר לגיוונים ורעיונות. תודה רבה!
    לילך

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s