עוגת תפוחים זריזה עם.. מיונז

נו, מה אתם מסתכלים עלי ככה, זו לא המצאה שלי. לקחתי את זה מהספר "בישולה" (שפעם הכנתי ממנו המון עוגות, ואחרי שעברנו כמה דירות לא מצאתיו… אבל לכל משחק יש סוף, והספר נמצא). קצת שיניתי את המתכון, בהתאם למרכיבים שיש בבית…

  • 1 וחצי כוסות קמח
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית קינמון (גדושה כזו, אל תתקמצנו)
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כוס חלב
  • 1/2 כוס מיונז (השתמשתי במיוקל, כזה של 5%)
  • 2 ביצים
  • קליפה (מגוררת כמובן) ומיץ מלימון אחד.

לערבב הכל יחד בקערה. לשפוך לתבנית בקוטר 26 משומנת או לתבנית חד פעמית מלבנית בינונית.

  • 2 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 חופני חמוציות (במקור כתוב 3/4 כוס צימוקים אבל לא היו לי צימוקים)
  • 3 כפות סוכר
  • חצי כף קינמון.

לערבב יחד ולהניח על הבלילה שבתבנית.

לפזר עוד קצת קינמון מעורבב עם סוכר (תמיד יש לי צנצנת מעורבבת כזו בבית) – לא חובה (במתכון המקורי כתוב לשפוך את התפוחים והצימוקים ללא הסוכר, ועל זה לפזר קינמון וסוכר).

לאפות 35-40 דקות בחום בינוני – 180 מעלות.

ובגלל שיש בתנור שלנו חוק שעוגות עושים (לפחות) בזוגות, אז צופי, הרווחת גם בראוניז לטיול של מחר… בתאבון:)

מודעות פרסומת

3 מחשבות על “עוגת תפוחים זריזה עם.. מיונז

  1. פינגבק: טיול למיטיבי לסת « מנדלעך

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s