חזה עוף ברוטב הפסקת חשמל

ב 8 בבוקר כבה האור במקרר. וגם בשאר הבית. שכחתי שהודיעו שתהיה הפסקת חשמל כל היום (דווקא היום? כשאני בחופש? בבית???). ויש לי בשר מופשר במקרר… מה יהיה עליו? אין ברירה, חייבים לעשות בו מעשה. אז יצאה המחבת הגדולה (כזו של אלגת, עם מכסה, מחזיקה מעמד כבר 14 שנים, אין כמוה בעולם), החזה עוף יצא אל השיש, נוקה ושופצר, והמעשה.. נעשה!

  • 2 בצלים חתוכים דק / טבעות (איך שאוהבים, זה לא באמת משנה) – לטגן במעט שמן (אם המחבת טובה אין צורך ביותר מכפית שמן).
  • 5-10 שיני שום – להוסיף (אפשר שלמות, חצויות…).
  • כ- 1 ק"ג חזה עוף, חתוך לקוביות לא גדולות, נקי מכל שומן, גיד ועצם. – להוסיף למחבת.  לערבב ולהפוך עד שכל הקוביות מלבינות. ומוסיפים גם:
  • 2-3 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות קטנות.
  • 2 כפות מלח-שום (או כף וקצת מלח גס רגיל)
  • 1 כף אבקת מרק בצל טבעית.

כשרותח להקטין את האש, לשים לב שיש נוזלים, אם אין, להוסיף מעט. לבשל כחצי עד 3/4 שעה.

זהו, בחיי שזהו. כל הבית הריח מבצל שעות אחר כך, אבל העיקר שיצא אחלה בשר, עם רוטב טעים, והעברנו שעה של הפסקת חשמל!

ילדי האהובים, מקווה שתשובו מהר מהחופשה בדרום הרחוק, כי מישהו חייב לחסל את כל כמויות האוכל ששוכנות פה…

ובהזדמנות זו – לילכי אהובה, מזל טוב ליום ההולדת ושפע חיוכים בריאים!

מ-כ-ו-ל-נ-ו…

מודעות פרסומת

4 מחשבות על “חזה עוף ברוטב הפסקת חשמל

  1. תודה רבה על הברכות. מתגעגעת ומדמיינת את הריח ואת הכיף של להכין.. צוף ודר מחכים לכם בבית..

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s