בראוניז שוקולדייייים

צופי הגיעה עם פתק – יש להביא עוגה לכיתה ליום רביעי. היא בחרה שנעשה (נעשה, מצחיק מאד, אני עושה והיא משגיחה ומריחה מרחוק) בראוניז, כמו ההם שעשיתי לפני שבועיים, ושאשים אבקת סוכר למעלה ושאחתוך ושאשים במנג'טים (יש לה דרישות זאתי..). אבל לי בא בראוניז אחרים, אולי משהו רך יותר, שוקולדי מבפנים… חייבים לגוון!

מצאתי את הבראוניז האלה כבר מזמן ועכשיו החלטתי לעשותם. המקור של מיכל מורנו.

מה צריך:

  • 200 גר' שוקולד מריר, מהסוג הטוב (אני מסתפקת בהוא של ורד הגליל, 60% מוצקי קקאו, אין גבול לפלצנות בתחום…)
  • 200 גר 'חמאה
  • 1 כוס סוכר
  • 4 ביצים
  • 1 כוס קמח רגיל.

ממיסים יחד חמאה ושוקולד על אש קטנה. כשנמס לגמרי להוסיף את הסוכר וגם אותו להמיס לגמרי.

לכבות את האש ולחכות כמה דקות לצינון. להוסיף את הביצים מהר (כדי שלא יהפכו לחביתה) ולערבב אחרי כל ביצה.

להוסיף את כוס הקמח.

לצקת לתבנית משומנת ולאפות 18 דקות (לא יותר!) ב- 180 מעלות.

יש לזה ריח סופני.

אפשרויות לתוספות:

וואלה, כל מה שבא לכם (טוב אולי חוץ ממלפפון, נגיד): מרשמלו, טופי חלב שקצת ריככנו, גלילות, פסק זמן, מקופלת, סתם קוביות שוקולד, שוקוצ'יפס ועוד…

אם רוצים בראוניז פרווה:

  • 200 גר' שוקולד מריר
  • 1 כוס סוכר
  • 1/2 כוס שמן
  • כפית תמצית וניל
  • 4 ביצים
  • 1 כוס קמח + 3/4 כפית אבקת אפיה

להמיס שוקולד + סוכר במיקרו (להמיס דקה, לערבב קצת ואז עוד דקה).

להוסיף שמן ולערבב היטב.

להוסיף וניל,  ביצים (אחת אחרי השניה) וקמח+א.אפיה.

לערבב היטב, לשים בתבנית ולשגר ל 17 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני.

ואם רוצים כשר לפסח, מחליפים את כוס הקמח ב 3/4 כוס קמח מצה או תפוחי אדמה, 1/4 כוס אגוזים ו/או שקדים טחונים.

וכך זה נראה:

IMG_4731 IMG_4730

מודעות פרסומת

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s