ירקות בתחמיץ

טוב, תחמיץ בשביל קיבוצניקים כמונו זה הדבר הירוק-צהוב-חום הזה שנותנים לפרות. בחיי שזו לא הכוונה כאן 🙂

אז ישבנו לנו סופי, גבי ואני בהשתלמות מעייפת שנקראת "התמקצעות במתמטיקה" (זה עונש כזה של משרד החינוך, זר לא יבין זאת) ובין אכילת פירות יבשים (מזל שגבי זוכרת להביא!), לבדיקת מבחנים בתנ"ך או בחשבון, לתהייה "למה לעזאזל הביאו אותנו לפה" ו"מי זו בשורה הראשונה, היא לא היתה איתי כבר פעם באיזה קורס-משעמם-לא-פחות?" אנחנו מחליפות מתכונים… וסיפורים… וקיטורים…

וסופי מספרת על הירקות ה-מ-ד-ה-י-מ-י-ם שהיא עושה, "ירקות במרינדה", חמוצים כאלה, מתובלנים כאלה, ואני, ככה אני אשב ולא אקח את המתכון? לפחות יצא משהו מועיל מההשתלמות….

אז תודה לגבי וסופי שנמצאות איתי בשיעמום-של-יום-שני, ולא נותנות לי לסבול לבד (וגם לא לברוח באמצע, כי אם לא הן זה כבר מזמן היה קורה).

ותודה לסופי (שבאה אלינו מרוסיה הרחוקה, שם מבינים בדברים חמוצים), על הטעים-טעים הזה שעשיתי קודם ויצא יופי. קצת שיניתי את המתכון, הוצאתי ממנו את השמן (למען יהיה בריא יותר ולמען הבלוג של דל-שו לא יחטוף ריגוזים),
נסו ו… (אל) תחמיצו  🙂

מה צריך:

  • 1 כוס מים
  • 2/3 עד 1 כוס חומץ (רגיל כזה….)
  • 3 כפיות סוכר
  • 3 כפיות מלח
  • כמה גרגרי פלפל אנגלי
  • כמה מסמרי ציפורן (נו, הציפורן לפני שטוחנים אותה, בכלל כדאי להחזיק בבית כי זה עוזר לשיניים כואבות)
  • כמה עלי דפנה
  • קצת שמן (לא חייבים)

להרתיח הכל יחד ולשפוך מייד על ירקות קשים חתוכים (גזר, כרובית, כרוב, פלפל, קולרבי ומה שעוד רוצים).

לסגור את הכלי ולקרר.

אני לא התאפקתי וכבר אחרי שעה טעמתי… טעים ממש.

זה גם goooood looooking :

בתאבון!

מודעות פרסומת

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s