סלט לחם, שום, פלפל (אדום) ושמן זית

אני לא אוהבת פלפל (וגמבה) חי, אבל קלוי או מבושל… יאמי.

ראיתי את המתכון הזה בבלוג "ביסים" (שהתמונות שם פשוט מדהימות ועושת גם חשק וגם תאבון) ומכיוון שהגיע משלוחה של פלפלים אדומים וחתיכיים מהערבה, החלטתי לנסות. יצא טעים. אז קבלו…

  • 4 פלפלים אדומים חתוכים גס (קוביות גדולות שכאלה)
  • 4 פרוסות עבות של לחם, רצוי כפרי ומלא, חתוכות לקוביות (היה לי רק לחם כפרי קל בבית, שמתי קוביות מ- 4  פרוסות דקות, אל תגלו).
  • כפית מלח גס
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1 שן שום (או כפית שום כתוש מהסוג הטוב)
  • חופן זיתים מגולענים (ושהחופן יהיה גדול)
  • 1/4 כוס שמן זית (של יגור, ברור).

מערבבים הכל יחד ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות ל 20-25 דקות (במתכון כתוב 20, לא הספיק לי).

הלחם יוצא פריך והפלפל חצי קלוי והטעם…. יאמי מאמי.

אפשר לאכול חם או קר, עם לבנה, חומוס או מה שבא.

בתאבון!

הסלט עוד בקערה:

בתבנית אחרי הוספת תבלינים וערבוב קליל:

ומייד כשיצא מהתנור:

Advertisements

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s