עוגת קלמנטינות ושוקולד

בשבת בערב נזכרתי שעלי להכין עוגה ליום המחרת (חובותיה של אחת מצוות מורים).

במקור, עוגה זו אמורה להיות עוגת שיש עם צבעי לבן וחום המתמזגים זה בזה בצורה מושלמת.

איזה מושלמת ואיזה נעליים, אני הוספתי את הקקאו למקום הלא נכון ובזמן הלא נכון, וכך יצאה לי העוגה כולה חומה. אז ליתר בטחון הוספתי לה עוד כמה מרכיבים (שלא כתובים במתכון המקורי) ו…. אמרו שיצא טעים.

כוס וחצי קוקוס
כוס וחצי סוכר
2  
כוסות קמח רגיל
שקית אבקת אפיה
לערבב. להוסיף:
כוס שמן קנולה
כוס מיץ קלמנטינות טרי סחוט
2  ביצים שלמות
חצי כוס מים חמים (מהברז)
(אני הוספתי גם 10 טיפות שמן אתרי תפוז – רק מאיכות טובה!)
לערבב היטב עד למיזוג החומרים

לחלק ל-2
לחלק אחד להוסיף כף וחצי קקאו ולערבב היטב (אני שכחתי..ושמתי כף וחצי על כל הבלילה). לשמן תבנית עגולה 24 (למי שלא שכח לחלק ל- 2 בלילות): לצקת את הבלילה הלבנה ומעליה את החומה ולערבב מעט במזלג ליצירת אפקט השיש.תוספת אפשרית (שהיתה אמורה לכפר על הפדיחה) – חופן שוקולד צ'יפס.
לאפות בחום 175 מעלות כ-40 דקות.
 
לצקת מיד כשהעוגה יוצאת מהתנור סירופ פושר (כדאי לעשותו בזמן שהעוגה בתנור ולתת לו להתקרר) – ½ כוס מים, ½ כוס סוכר – לבשל היטב עד שאחיד (אני הוספתי גם 6-7 טיפות שמן אתרי תפוז).

אפשר לשים גם מעט סילאן על העוגה, ועליה, כשהעוגה כבר קרה למדי, מפזרים קוקוס קלוי  –  לא חובה (על מחבת יבשה, מערבבים אותו מספר דקות עד שיזהיב).

המקור: פירגה בפורום בישול לילדים באתר "תפוז". 

Advertisements

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s