קציצות אפויות

כשאין כח לריח של טיגון ואין לנו קלוריות מיותרות לבזבז, הקציצות האפויות מתגלות כפתרון מהיר, נח וטעים לאללה…

אני עשיתי מ 2 ק"ג בשר טחון, אפשר כמובן פחות.

אז..

  • 2 ק"ג בשר טחון, מעורב הודו ועוף (או כל תערובת אחרת שאוהבים, חשוב לערבב 2-3 סוגים, פשוט יותר טעים)
  • 4 ביצים
  • 2 כפיות שטוחות אבקת סודה לשתיה (נותנות רכות לקציצות)
  • 1 כף אבקת מרק טבעית
  •  2 כפיות שטוחות מלח
  • 2 כפיות קינמון (לא חובה).
  • 1 כף שום כתוש (לא חובה)
  • 2-3 גזרים מבושלים ומעוכים (אפשר בטטה, אפשר תפוח אדמה, אפשר כלום)
  • 200 גר' פירורי לחם (1 שקית בד"כ).

לערבב הכל יחד. ליצור קציצות בגודל שרוצים (לקחת בחשבון שמעט מתכווצות באפייה).

למשוח (עם מברשת) כל קציצה במעט שמן, עוזר להן לא להתייבש בתנור וחוסך את הצורך להפוך אותן באמצע האפייה. כף של שמן הספיקה למשיחת כל הקציצות.

לאפות בחום גבוה, 200-220 מעלות, עד שמזהיבות (1/2 שעה בערך).

לשים לב לא לייבש יותר מדי.

בתאבון!

מודעות פרסומת

2 מחשבות על “קציצות אפויות

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s