חמין פסטה ועוף – גרסה נוספת

זה רשמי, החורף פה. יש ממש גשם, וממש בוץ וממש חשק לחמין.

אבל… חמין אני מכינה מהלילה, וקצת, ממש טיפטיפה שכחתי להכין אתמול.

אז קמתי בבוקר שבת חורפי, הילדים עוד ישנים, והכנתי חמין פסטה ועוף שמבוסס על החמין של שרי אנסקי, עם קצת תוספות שלי. אחרי כמה דקות הילדים התעוררו מריח הטיגון… וחייכו למראה הסיר החשמלי (ההוא לבישול איטי), כי זה אחד הסימנים המובהקים לכך שהחורף כבר פה.

הכמויות הכתובות פה הם קצת "על הבערך" כי אין לי מושג כמה זה 500 גר' פסטה (אני קונה אותה בחבילות גדולות הרבה יותר..), אבל הבערך הזה מילא סיר והריח בבית…מדהים.

מה צריך:

  • 500 גר 'פסטה (נו, בערך) מקרוני מבושלת במים עם כף מלח ומסוננת.
  • 1/2 כוס שמן – לשפוך על הפסטה (לא פחות כי אחרת הפסטה מתייבשת ונדבקת)
  • 5-6 ירכי/כרעי עוף – לטגן מעט במחבת (ואם לא עושים בסיר חשמלי, לטגן בסיר בו יתבשל החמין) משני הצדדים עד להזהבה.
  • 6-7 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ופרוסים לפרוסות של כ 1/2 ס"מ
  • 2-3 בצלים בינוניים פרוסים.
  • 5-10 שיני שום קלופות שלמות ועוד כפית שום כתוש (בערך).
  • 2 כפות שטוחות מלח-שום (מלח גס עם שום מיובש, מחוות דרך התבלינים, אפשר גם מלח גס רגיל).
  • פלפל שחור

מעשה מרכבה (או הרכבה):

  • לשים בתחתית הסיר את פרוסות הבצלים ושיני השום השלמות.
  • עליהן את פרוסות תפוחי האדמה.
  • לפזר מלח ופלפל שחור.
  • לשים 1/2 מכמות הפסטה.
  • להניח את העוף המטוגן קלות.
  • למרוח על העוף את השום הכתוש.
  • לשים את שארית הפסטה.
  • להוסיף 3/4 כוס מים חמים.
  •  לכסות את הסיר בנייר אפייה שחתוך לפי גודל הסיר (להעזר במכסה כדי לגזור את הגודל), אחרת הפסטה מתייבשת.

אם עושים את החמין בלילה שלפני, אפשר לשים ביצים למעלה (על נייר האפייה), לקבלת ביצים שחומות.

אם מבשלים בסיר רגיל: להכניס לתנור ל- 100 מעלות למשך כ- 6 שעות.

בסיר החשמלי אותו זמן, בתחילה על חום גבוה, אח"כ אפשר להוריד את החום.

שכבת בצל ושום:

תפוחי אדמה:

שכבת פסטה ראשונה:

שכבת עוף:

העוף מרוח בשום כתוש:

 שכבת פסטה נוספת, הסיר כבר כמעט מלא:

לכסות בנייר אפייה:

והסיר מוכן:

בתאבון!

מודעות פרסומת

6 מחשבות על “חמין פסטה ועוף – גרסה נוספת

  1. אבל איך זה נראה בסוף?
    לזכותך ייאמר, שהצלחת לשבור את שיא השמן בצ'ולנט. אפילו בשומניים יותר שאני מכיר, לא זוכר ששמו כזו כמות של שמן :). עלי והצליחי!!!

  2. הי. נשמע אחלה, תודה! כמה זמן שמים על חום גבוהה ומתי מעבירים לאוטומט או בינוני? קצת חדשה בעסק של הסיר החשמלי הזה.. תודה:)

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s