לימונצ'לו ביתי

בתחילת הקיץ, שהיה ממש ממש מזמן, אחי הגדול הביא לי סל מלא לימונים. נו, מה עושים עם לימונים? אבא שלי שעושה שיכר מדהים מרימוני העץ שלו, ואני, החלטנו לעשות ליקר מלימונים. חיטטנו פה ושם במתכונים והחלטנו ללכת על לימונצ'לו. אחר כך הבנו שזה בערך הדבר היחיד שאפשר לעשות איתם בתחום האלכוהולי:).

הובאה צנצנת אדירת מימדים (5 ליטר) מאיזה מחסן נידח, הובאו הלימונים ו..ראינו שזה ממש פשוט.

האח הקטן, להלן הברמן, היה מרוצה מהתוצאה, ואמר לאחותו, להלן זו שלא מבינה כלום באלכוהול, שאת הלימונצ'לו יש לאחסן בפריזר, ככה הוא הכי הכי.

אז..איך עושים את זה?

  • קליפה (צהובה בלבד, הלבנה מרה) מ- 16-20 לימונים בינוניים שטופים (לאחר הקילוף, מהלימון עצמו לסחוט את המיץ ולהקפיא בתבניות קרח (והכי טוב בשקיות שממלאים ומקפיאים ונוצרות קוביות).
  • 750 מ"ל וודקה נקייה
  • 750 מ"ל אלכוהול 96% (להשיג בסופרים או בכלבו של הקיבוץ..)

 את קליפות הלימון שמים בצנצנת כמו שהן, שופכים עליהן את האלכוהול והוודקה, סוגרים את הצנצנת ומאחסנים במקום אפל וקריר בין 3 שבועות ל3-4 חודשים. אני אחסנתי את זה כמעט חודשיים. כדאי לנער את הצנצנת מדי יום (אוי נו, מי זוכר לנער כל יום, אפשר גם פעם בשבוע).

לאחר חודשיים… מסננים את הנוזל ע"י בד חיתול. את הקליפות זורקים לפח.

מכינים סירופ סוכר:

  • 4 כוסות סוכר לבן
  • 4 כוסות מים

מבשלים ומרתיחים בסיר קטן עד שנוצר סירופ (משהו כמו הרתחה של 6-7 דקות). מקררים ל ג מ ר י.

מערבבים את סירופ הסוכר יחד עם הנוזל האלכוהולי.

ו…

זהו.

הלימונצ'לו מוכן.

שופכים לבקבוקים (משהו כמו 3 בקבוקי 750 מ"ל ועוד קצת) ומקפיאים.

הברמן אמר שזה יצא סופדרך.

Advertisements

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s