עוגות לחג – עוגת אפרסקים ועוגת דבש עם ג’ינג’ר מסוכר

עוגת אפרסקים:

  • 4 ביצים טרופות
  • כוס מסירופ שימורי האפרסקים (של קופסא אחת רגילה)
  • 1 וחצי כוסות סוכר
  • 1 כפית קינמון
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כוס שמן
  • 3 כוסות קמח פחות 2 כפות גדושות
  • 1 שקית אבקת אפייה

לערבב הכל, לצקת לתבנית 24.

לסדר חצאי אפרסקים שלמים על העוגה (לא להטביע אותם, הם יטבעו לבד).

לפזר מעל סוכר חום ועוד קצת קינמון.

 

לאפות ב- 175 מעלות 50 דקות (30 דקות ראשונות ללא כיסוי אלומיניום, עוד 20 דקות עם כיסוי רופף של רדיד אלומיניום). האמת שבתנור שלי היה צריך עוד 10 דקות אבל זה רק בגלל שהוא תנור מעפן.

 

אחרי האפיה – אפשר לפזר למעלה אבקת סוכר.

עוגת דבש וג'ינג'ר מסוכר:

(במתכון המקורי היו כמה דברים אחרים – משמשים מיובשים במקום ג'ינג'ר ועוד).

  • 4 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס דבש
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כוס תה (השתמשתי בתה צ'אי מסאלה של וויסוצקי, הוא מתובלן ומריח נהדר)
  • 10 יח' ג'ינג'ר מסוכר / כל פרי מיובש אחר
  • 3 כוסות קמח
  • 1.5 שקיות אבקת אפיה
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
  • קורט מלח
  • 1 כפית קינמון
  • אפשר גם 1/2 כפית ציפורן, אני לא הוספתי.

לערבל במיקסר ביצים + סוכר.

להוסיף שמן, תה, דבש.

לערבב את כל החומרים היבשים ולהוסיף לקערת המיקסר.

 לצקת ל 2 תבניות אינגליש קייק.

לאפות 45 דקות ב  175  מעלות.

 על עוגה פושרת לצקת סירופ שעשוי מ 1/2 כוס מים חמים + 2 כפות דבש (לא לבשל יחד, רק לערבב, נמס בשניה).

אפשר קודם לשים פקאנים מסוכרים ורק אח"כ לצקת את הסירופ.

הג'ינג'ר:

העוגה:

2 העוגות, מקורן באתר של פירגה.

Advertisements

2 מחשבות על “עוגות לחג – עוגת אפרסקים ועוגת דבש עם ג’ינג’ר מסוכר

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s