ריבת תאנים

מזה זמן אני לוטשת עיניים לתאנים היפות שיש במרכולית של הקיבוץ. נראות עסיסיות כאלה.

ובדיוק קראתי את הפוסט החדש של "פשוט מבשל פשוט" (מומלץ, צילומים יפים וכתיבה מעניינת).

אז בא לי ריבה. בפוסט שלו זה נראה כלכך  יפה… אז זה חייב להיות גם טעים.

אני מודה שלא תמיד הצלחתי עם ריבות. טוב, עשיתי פעם אחת וזה לא הצליח. נכון שזה לא תמיד?

אבל אנחנו לא מהנשברים מהר…

אז חתכתי קילו תאנים לשמיניות.

על קילו תאנים שמתי 3 כוסות סוכר (600 גר' בערך).

הוספתי מיץ מחצי לימון.

ובישלתי (על אש בינונית עד רתיחה עדינה ואז מייד להנמיך אש להכי נמוכה שיש).

בדקתי אחרי שעה וחצי, עדיין היתה מאד נוזלית. נתתי לה עוד רבע שעה, אבל אז הילדים רצו פופקורן ופתאום חשבתי לעשות גם בצק שמרים ללחמניות של שבת בבוקר ו..עברה עוד 1/2 שעה. נראה שהריבה היתה מוכנה…

עיקרתי 4 צנצנות, שמתי בהן את הריבה (תוך כדי קבלת 2 כוויות, מוכשרת שכמותי) והפכתי אותן על הראש (ככה סבתא שולה אמרה לעשות).

עכשיו הן מתקררות להן.

חייבת להודות, טעמתי קצת… מ-א-ל-ף.

בפעם הבאה אנסה את זה עם קצת ג'ינג'ר בפנים. זה טוב לבטן.

(שגיא, זה בלי שומן!)

מודעות פרסומת

4 מחשבות על “ריבת תאנים

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s