עוגיות סוכר, גרסה נוספת

אז נכון, העוגיות של סבתא רחל מנצחות תמיד, אבל אמא שלי (הבת שלה) הביאה מתכון מנצח משלה…

אז זה הולך ככה:

  • 4 ביצים
  • 3 שקיות סוכר וניל
  • גרידת לימון (מלימון אחד או שניים, נותן ארומה נהדרת לעוגיות)
    לערבל יחד כמה דקות במיקסר, עד שהעיסה תפוחה מעט
  • 300 גר' חמאה רכה – להוסיף ולערבל עוד
  • 1 ק"ג קמח + 3 שקיות אבקת אפייה – להוסיף
  • 1 וחצי כוסות סוכר – להוסיף אחרי עוד ערבול קצר
  • 1/2 כוס מים / מיץ תפוזים / חלב – להוסיף אחרון

ללוש לבצק חלק ונעים.

אפשר לרדד עלים וכל הבלגן הזה ואפשר את הדרך הקצרה:

לגלגל כדור בצק לגליל לא עבה במיוחד. לחתוך את הגליל לפרוסות די דקות (עובי של 0.5 ס"מ נראה לי מספיק).

את הפרוסות (להלן: עוגיות) נמרח בביצה. נפזר קצת סוכר דמררה ואם אנחנו רוצים ממש שוס, נפזר מעל הסוכר גם קינמון. תאמינו לי, אתם רוצים שוס.

 

נאפה ב 180 מעלות עד שמזהיב (משהו כמו 20 דקות).

תשמעו, הריח שזה עושה בבית, תענוג.

בתאבון!

מודעות פרסומת

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s