אז מה יצא מבצק השמרים?…

אחרי אשפוז ארוך מהצפוי (כי החלטנו לנסוע לים… השמרים יכולים לחכות עוד קצת…), הובא בצק השמרים אחר כבוד אל השיש, חולק לכדורים ונפתח לעלים יפים יפים (ממש נוח לעבוד איתו).

חלק מהעלים קיבלו מילוי חלבה ותמרים והחלק האחר מילוי חמאה, קינמון וסוכר (ראו למטה), גולגלו לגלילות ונחתכו לשושנים.

השושנים נאפו ב- 180 מעלות כ 20-25 דקות, עד שהזהיבו ותפחו כראוי ומייד עם הוצאתן נמרחו בסירופ סוכר וחלב.

הריח בבית משגע, חבל שאי אפשר להעביר אותו פה…

מילוי חלבה ותמרים:
מורחים בנדיבות ממרח תמרים (של תמר שאן, אחלה ממרח) ועליו מפזרים שערות חלבה, גם בנדיבות.

מילוי חמאה קינמון וסוכר:
מורחים את העלה בחמאה מומסת. מפזרים תערובת סוכר וקינמון (אני לוקחת צנצנת ריקה של דבש או ריבה, ממלאת כחמישית בקינמון והשאר בסוכר ומנערת כאילו זה רעשן בפסטיבל של ריו). אפשר להוסיף אגוזים, אבל ההנהלה (הילדים שלי) ביקשה שלא.

IMG_6866

סירופ סוכר וחלב:
מחממים יחד 1/2 כוס חלב, 1/2 כוס סוכר, שקית סוכר וניל. כשהתערובת אחידה ובהירה (החלב נהיה שקוף מעט), מורידים מהאש.

בחיי שאפשר לאפות את זה רק בשביל הריח, אין לי מושג מה הטעם של השושנים היפות האלה (וכנראה גם לא יהיה לי:) )

אתם מוזמנים!

מודעות פרסומת

מחשבה אחת על “אז מה יצא מבצק השמרים?…

  1. פינגבק: תוצרי השבת « מנדלעך

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s