חצילים בתחמיץ עם צנוברים

 אחת השכנות שלנו היתה משווקת של טאפרוור. אף פעם לא הבנתי למה הכלים שלהם כאלה יקרים, אבל הם היו כל כך יפים ומזמינים, שמדי פעם התפתיתי (האמת? היא היתה נורא קרציה, לא הצלחתי לסרב).

במסגרת הפיתויים לכלים שאף אחד לא באמת צריך, קניתי כלי לשמירת תחמיצים למיניהם – כלי שעשוי משני חלקים שמתלבשים זה על זה ואז אפשר להפוך מדי פעם את התכולה שלו.

ואז נוצרה בעיה – אין לי מה לשים בכלי!

מייד הלכתי לספרים ומצאתי מתכון לחצילים האלה, שלא יהיו פדיחות כשהשכנה תשאל איך הרכישה החדשה…

3 חצילים פרוסים דק – להמליח ולהשהות כשעה. לשטוף, לנגב, לטגן בשמן ולספוג. אפשר גם לאפות אותם בתנור, זה לא אותו הטעם אבל זה הרבה פחות משמין.

1-2 פלפלים חתוכים לרצועות – לטגן.

רוטב:

  • 15 שיני שום פרוסות
  • מיץ מ- 3 לימונים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף חומץ בן יין לבן
  • מלח
  • קורט סוכר

 לסדר בכלי שכבת חצילים, קצת פלפלים, רוטב ומלמעלה צנוברים קלויים ושכבה נוספת כנ"ל.

מקור: "הסלטים של חנה שאולוב".

(המקור של המתכון. הסיפור לא שלה!)

Advertisements

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s