מאפה ברוקולי בבשמל

את המאפה הזה הייתי אופה כל יום שישי כגשרו רחוק רחוק מהקיבוץ.. היו באים תמיד אנשים לארוחת שישי ותמיד ביקשו את הברוקולי המיוחד הזה… אפשר לעשות גם עם ירקות אחרים!

אז מה צריך?… ומה עושים?..

2 שקיות ברוקולי קפוא (כל שקית 900 ג'ר) – לבשל עד רתיחה ועוד 5 דקות. או 900 גר' ברוקולי טרי קצוץ גבעולים עבים מדי… לבשל עד שמזלג נכנס פנימה בקלות.

לשים בתבנית גדולה (אני השתמשתי בתבנית עגולה 26)

רוטב בשמל:

  • 100 גר' חמאה – להמיס
  • 6 כפות קמח – להוסיף, לערבב היטב ולבשל עוד דקה תוך ערבוב
  • 3 כוסות חלב – להוסיף לאט
  • מלח, פלפל, אגוז מוסקט טחון טרי – להוסיף תוך בחישה, להמשיך לבחוש עד שיסמיך.

לשפוך על הברוקולי

לפזר גבנ"צ מלמעלה

לאפות ב- 170 מעלות כחצי שעה.

IMG_5625 IMG_5621 IMG_5622

מחשבה אחת על “מאפה ברוקולי בבשמל

כתוב תגובה לשלומית הררי לבטל